Ünlü galericiye kaçak araç satışından hapis

Ünlü galericiye kaçak araç satışından hapis

Müşterilerine kullanılmış araç satmaktan yargılanan Sibel Turnagöl'ün eşi Mehmet Çelik'in cezası Yargıtayca onandı.

Ünlü galericiye kaçak araç satışından hapis
16px
24px
23.12.2015 08:26
ABONE OLgoogle
Müşterilerine kullanılmış araç satmaktan yargılanan Sibel Turnagöl'ün eşi Mehmet Çelik'in cezası Yargıtayca onandı. Çelik, Sibel Can'ın da mağduru olduğu davada 3 yıl 4 ay hapis cezası aldı

SON SÖZ SÖYLENDİ

Kaçak cip davası karara bağlandı. Sibel Turnagöl'ün otomotiv işiyle uğraşan eşi Mehmet Çelik'in 14 aracı yurda kaçak yollardan sokmaktan ve resmi evrakta sahtecilik yapmaktan yargılandığı davada son sözü Yargıtay söyledi.

RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK

Yargıtay, Çelik için yürütülen kaçakçılık suçunun zaman aşımına uğraması nedeniyle sadece resmi belgede sahtecilik yaptığı gerekçesiyle 3 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

CAN DAVA AÇMIŞTI

Sibel Can'ın Mehmet Çelik'ten aldığı cipinin daha önce ABD'de kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Can, dava açmış, kendisine yeni cip verilme teklifini reddedip 317 bin lirasını geri almak istemişti.

Sibel Can, kaçak otomobil soruşturması kapsamında el konulan cipi ile ilgili başlattığı hukuki mücadeleyi kazanmıştı. Mahkeme; oto galerinin, Sibel Can'ın ödediği 317 bin lira parayı faizi ile geri ödemesine karar vermişti.

Davayı kazanan Sibel Can, galerinin sahibi Mehmet Çelik hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Can; dilekçesinde, parasını ödedikten sonra kaçak olduğu gerekçesiyle el konulan arabası nedeniyle sıkıntılı günler yaşadığını belirtti:

"Çiftkurtlar Otomotiv'den sıfır araç aldığımı sandım. Ancak arabanın ikinci el kaçak bir araba olduğunu öğrendim. Bu durumdan dolayı çok mağdur oldum." Bu mağduriyetin ardından hakkını arayan ve her türlü çabayı sarf edeceğini belirten Can, şirket sahibi Mehmet Çelik'in zincirleme aykırılık suçu işlediğini kaydetti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde