Ünlü film şirketinin iflas ertelemesi bir yıl uzatıldı!

Ünlü film şirketinin iflas ertelemesi bir yıl uzatıldı!

Fida Film ve Tiglon İletişim, 2014'te ilk iflas şokuyla karşılaşmıştı.

Ünlü film şirketinin iflas ertelemesi bir yıl uzatıldı!
16px
24px
22.07.2016 13:11
ABONE OLgoogle
'Av Mevsimi', 'A.R.O.G.', 'Kabadayı', 'Yahşi Batı' gibi önemli filmlerde ismini gördüğümüz Fida Film ve Tiglon İletişim, 2014'te ilk iflas şokuyla karşılaşmıştı.

 Fida Film Yapım Dağıtım ve Reklamcılık Anonim Şirketi, Tiglon İletişim Sistemleri Elektronik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin talep ettiği iflas ertelemede karar verildi.

Habertürk'te yer alan habere göre; İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 269754 sicil numarasında kayıtlı Fida Film ve İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 428864 sicil numarasında kayıtlı Tiglon İletişim'in iflasları 1 yıl süre ile ertelenmesine karar verdi.

2014 YILINDA İFLAS ŞOKU GELMİŞTİ

Türkiye sinema endüstrisinin en köklü şirketlerinden biri olan Fida Film ve bağlı şirketi Tiglon İletişim için 2014 yılında iflas erteleme talebinde bulunulmuştu.

REKOR İZLEYİCİ KİTLESİ OLAN FİLMLER

Fida Film'in üstlendiği filmler arasında rekor izleyiciye ulaşmış olan 'A.R.O.G.', 'Nefes', 'Yahşi Batı', 'Kabadayı', 'Çanakkale 1915' ve 'Av Mevsimi' gibi önemli filmler yer alıyordu. Öte yandan Tiglon İletişim ise 'Recep İvedik' gibi birçok önemli filmin dağıtımcılığını yapıyordu.

1965 YILINDA KURULDU

Yapımcılık, film ithalatı, sinema reklamcılığı ve film dağıtımında faaliyet gösteren Fida Film ve Tiglon İletişim'i 2011 yılında bünyesine katmıştı. İflas ertelemesi 1 yıl daha uzatılan Fida Film ilk olarak, 1965 yılında kurulmuştu. 1992 yılından beri sinema izleyicilerinin tüketim alışkanlıkları ve profilinin saptanmasına yönelik araştırmalar yapan şirket, 60 üyeli SAWA-Screen Advertising World Association'a da üyeydi.

7 SENEDE TOPLAM 37 MİLYON SEYİRCİYE ULAŞTI

1965’ten itibaren sinemaya reklam kuşağı sağlayan bir şirket olarak bilinen Fida Film, 2004’ten sonra yerli film prodüksiyonu ve yabancı film ithalatına girdi.

UIP Türkiye, Warner Bros. Türkiye veya Tiglon kanalından bir dağıtım ağıyla yeni 'Hababam Sınıfı', 'Maskeli Beşler', 'Testere' (Saw) serileri ile 'Alacakaranlık' (Twilight, 2008), 'A.R.O.G' (2008), 'Av Mevsimi' (2010) gibi filmleri sinemalara sundu. 7 sene içinde yabancı filmlerden 13.5 milyon, yerli filmlerden 23.5 milyon seyirci elde etti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde