Ünlü etçi Canet de konkordato istedi

Ünlü etçi Canet de konkordato istedi

CANET markası ile onlarca mağazası ile perakende et sektöründe faaliyet gösteren Diltat Gıda konkordato talep etti.

Ünlü etçi Canet de konkordato istedi
16px
24px
27.11.2018 16:30
ABONE OLgoogle

Çerkezköy Adliyesinde açılan davada şirkete geçici mühlet verildi, konkordato komiseri ataması yapıldı.

PERAKENDE et sektörünün önemli oyuncularından biri olan ve şubeleri, İstanbul Esenyurt, Bağcılar, Zeytinburnu gibi ilçelerde yoğunlaşan Canet mağazalarının bağlı olduğu Diltat Gıda İnş. San. Tic. Limited Şti., yaşadığı mali darboğazı aşamayınca konkordato istedi.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI

Şirket merkezinin İstanbul’dan Tekirdağ Çerkezköy’e taşınmasından kısa bir süre konkordato talepli dava açıldı. Çerkezköy Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davada, şirkete konkordato verilmesi halinde, faaliyetlerinin etkin bir biçimde yürütülebileceği kaydedildi.

3 AYLIK GEÇİCİ MÜHLET

Mahkeme, şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet verildi. Bu kararla birlikte, şirket faaliyetlerinin denetimi için, Kenan Doyran’ı geçici konkordato komiseri olarak atadı. Diltat Gıda bünyesinde 40’ı yakın Canet mağazası bulunuyor.

'ŞARBON' SÖYLENTİSİ DE ETKİLEDİ

Şirket sahibi Numan Turan ise, konkordato başvurusunda bulunmalarına ilişkin “Ekonomiye de yaşanan dalgalanma, kredi faizlerindeki yükseliş ve bir ara gündeme gelen şarbon iddiası, sektörü olduğu gibi bizi olumsuz etkiledi” dedi. Turan, konkordato kararı ile birlikte şirketin yeniden toparlanma eğilimine gireceğini kaydetti.  

Öte yandan, Canet adı ile faaliyet gösteren bazı mağazaların ise B. Gıda isimli bir şirkete bağlı olduğu anlaşıldı.

Dinçer Gökçe/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde