Ünlü borsacı dümeni Londra'ya kırdı

Ünlü borsacı dümeni Londra'ya kırdı

Mesut Yılmaz'ın kuzeni olan ünlü borsacı Mehmet Kutman'ın şirketi Global Liman için açılış seranomisi düzenlendi.

Ünlü borsacı dümeni Londra'ya kırdı
16px
24px
17.05.2017 15:41
ABONE OLgoogle

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın kuzeni ve Global Yatırım Holding'in patronu ünlü borsacı Mehmet Kutman'ın şirketi Global Ports Holding'in halka arzı nedeniyle Londra Borsası'nda bugün açılış seranomisi yapıldı.

Açılış seranomisine, Londra Borsası yetkililerinin yanı sıra GPH Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman ve GPH CEO’su Emre Sayın ile birlikte Holding üst yönetiminden kalabalık bir heyet katılırken, önemli küresel yatırımcıların temsilcileri de törende hazır bulundular.

Halka arz bitti, hisseler sert düştü

Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, küresel arenada görülen kabul ve talepten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Orta vadede 14 olan liman sayımızı 25’e, 7.8 milyon olan hizmet verdiğimiz yolcu sayısını ise 25 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Kutman-Ofer ikilisine kötü haber

'Türkiye zor bir dönemden geçiyor'

Londra Borsası’ndaki açılış seranomisi öncesinde açıklama yapan GPH Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Türkiye, siyasi, diplomasi, askeri ve iktisadi alanlarda zorlu bir dönemden geçiyor ve önemli bir mücadele veriyor. Global Ports Holding bir Türk şirketi olarak, en önemli küresel finans merkezlerinden biri olan Londra’da 2017 yılındaki en büyük halka arzlardan birini gerçekleştirdi. Böylesine zorlu bir süreçte, Türkiye’nin başarısını, gücünü iktisadi alanda da çok net ve güçlü bir şekilde uluslararası arenaya taşımanın verdiği gurur ve memnuniyet, bizler için ayrı ve çok özel bir anlam taşıyor” dedi.

Global Yatırım Holding'in sahibi ünlü borsacı Mehmet Kutman, iptal edilen Galataport ihalesiyle adını duyurmuştu.

Global'in patronu Mehmet Kutman'la ilgili şok iddia

Kutman'ın adı 17-25 Aralık'tan sonra şikayetçi Nusret Argun, şirketindeki hisselerin baskıyla elinden alındığı ile yine gündeme gelmişti.

SPK’dan Mehmet Kutman'a rekor ceza

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde