Ünlü börekçi kaç milyona satıldı?

Ünlü börekçi kaç milyona satıldı?

Son yıllarda franchise veren şirketler adeta yatırımcıların hücumuna uğradı. Ünlü börekçi el değiştirdi..

Ünlü börekçi kaç milyona satıldı?
16px
24px
22.09.2015 11:41
ABONE OLgoogle
Türkiye franchise pazarı kesintisiz büyüyor. Öyle ki 2015’in en dinamik sektörlerden biri halinde. Son yıllarda franchise veren şirketler adeta yatırımcıların hücumuna uğradı.

Kendi işini kurmak isteyenlerin dışında inşaatçı, tekstilci, kuyumcu ve sanayicilerin franchise veren markalara yatırım yaptığını görüyoruz.

Tüketicilerin markalara giderek daha fazla yönelmesi sektördeki muazzam büyüme potansiyelini gözler önüne seriyor. Bu dinamik pazarda firmalar şube sayılarını artırarak daha fazla sayıda noktada müşterilerine ulaşmayı hedefliyor. İşte tüm bu gelişmeler rekabeti de beraberinde getiriyor. Rekabette bir adım öne çıkma peşinde olan şirketler, büyüme planları doğrultusunda sürpriz adımlar atıyorlar.

Bu konuda dikkat çeken bir örnek Ankara merkezli Erciyes Börek oldu. Firma, İstanbullu Dilim Börek’in satın alarak kendi alanında agresif bir adım attı. Söz konusu satın almanın 10 milyon dolara gerçekleştiğini öğrendik.

Bu satın almanın ardından 2018’e kadar Dilim Börek’in şube sayısının 50’ye çıkarılması hedefleniyor. Dilim Börek’in halen 14 şubesi var. İstanbul merkezli Dilim Börek 2003’te kuruldu. Şirket franchising sistemiyle yeni şubeler açmayı sürdürecek. Şirketin müşteri veritabanında 250 bin kayıtlı üye olduğu söyleniyor.

Dilim Börek’in franchise modeli benzerlerinden biraz farklı. Örneğin firmadan franchise alan bir işletmeye şirketin veritabanındaki müşteri bilgileri aktarılıyor. Bu sayede yeni kurulan bir şube belli bir oranda ciro potansiyeliyle işe başlamış oluyor.

Ankara merkezli Erciyes Börek ise, 28 şubesiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Şubelerin 24’ü Ankara’da, dördü ise diğer illerde. Bunların da büyük çoğunluğu franchising sistemiyle açılmış. Erciyes Börek’te franchising sistemiyle büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. Şirket önümüzdeki üç yıl içinde şube sayısını 60’a çıkarma amacında. 

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde