Ünlü bisküvi markası Eti'de grev kararı

Ünlü bisküvi markası Eti'de grev kararı

Tanınmış bisküvi ve şekerleme markası Eti'de yaklaşık 4 bin 600 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayınca sendika grev kararı aldı.

Ünlü bisküvi markası Eti'de grev kararı
16px
24px
10.05.2019 10:44
ABONE OLgoogle

'Bisküvi denince akla hemen onun adı gelir, Eti Eti Eti' sloganıyla tanınan Eti Gıda'da işçiler mutsuz. 

Bisküvi ve şekerleme markası Eti'de patronlar ile Tek Gıda İŞ Sendikası arasında Ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı. Eskişehir ve Bilecik'te faaliye gösteren altı Eti fabrikasında grev kararı alındı. 

Bisküvi, kurabiye, kek, turta, çikolata, gofret, bebek maması ve hazır gıda ürünleri üreten Eti fabrikalarında yaklaşık 4 bin 600 işçiyi kapsayan grev kararı, fabrikalara asılacak.

Grev kararı asıldıktan sonraki süreçte taraflar anlaşamazsa, işçiler 27 Mayıs'ta altı Eti fabrikasında greve çıkacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ETİ Fabrikasını ziyaret etmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mart ayında çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Eskişehir'de, Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Eti Fabrikası'nı ziyaret ederek, yeni üretim bandının açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katılmıştı.

Fabrikadaki çalışmalar hakkında ETİ Gıda ve ETİ Makine Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Firuzhan Kanatlı'dan bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilerle de bir süre sohbet etmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde