Ünlü beyin cerrahı kapari yetiştirecek

Ünlü beyin cerrahı kapari yetiştirecek

Bu arada dünyaca ünlü beyin cerrahımız da kapari tarımı için yatırım yaptığını öğrendik.

Ünlü beyin cerrahı kapari yetiştirecek
16px
24px
25.11.2011 15:05
ABONE OLgoogle


Halk arasında “kedi tırnağı”, “karga kavunu”, “menginik”, “devedikeni”, “keper”, “kepere” ve “gebere otu” olarak bilinen kapari son dönemde kıymete bindi. Öyle ki birkaç yıl önce kilosu 2-3 TL’den satılan kapari şimdi 10 TL’den alıcı buluyor.

Kapari’nin ihracat şansı çok yüksek. Bol miktarda A ve E vitamini içeriği sayesinde zengin enerji kaynağı olarak gösteriliyor.

Zindelik ve güç verdiği belirtilen kapariye iç piyasadan da yoğun talep gelmeye başlamış. Öyle ki bu yıl Nevşehir’de 100, Çankırı’da 150, Diyarbakır Silvan’da ise 120 dönümlük alanlara kapari fidanı dikilmiş. Özetle Anadolu’da bir kapari patlaması yaşanıyor desek abartmış olmayız.

Bu arada dünyaca ünlü beyin cerrahımız Prof. Dr. Haluk Deda’nın da kapari tarımı için yatırım yaptığını öğrendik. Deda, bu iş için Çorum’u seçmiş. 2 bin 800 dönümlük bir araziye 50 bin kapari fidanı dikmiş.

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde