Ünlü bankacı Bülent Şenver şimdi ne yapıyor?

Ünlü bankacı Bülent Şenver şimdi ne yapıyor?

Bülent Şenver, 1990’lı yılların başında Türkiye’nin en ünlü bankacılarındandı. 1987-1993 arasında Pamukbank’ın genel müdürlüğünü yapmıştı.

Ünlü bankacı Bülent Şenver şimdi ne yapıyor?
16px
24px
26.07.2019 13:10
ABONE OLgoogle

Finans sektöründeki aktif çalışma hayatını bıraktıktan sonra kendini sosyal sorumluluk işlerine adayan Şenver, Etik Değerler Merkezi’ni kurdu. Gençlere etik değerler kazandıracak çalışmalar yaparken yeni neslin kitap okumadığını fark etti.

Bunun üzerine üç yıl önce Herkese Kitap Vakfı’nın kuruluşuna öncülük yaptı. Adından anlaşılacağı üzere toplumun her kesimini kitapla buluşturmayı amaçlayan vakıf, köy okullarına kütüphane kurmak için de bir seferberlik başlatmış.

Türkiye’deki 20 bin köyde 18 bine yakın ilkokul var. Arkadaşımız Rahime Baş Uçar’ın öğrendiğine göre, Herkese Kitap Vakfı, şu ana kadar 20 köy okuluna “Kitapcan Okul Kitaplığı” kurmuş. Bu yılsonuna kadar bunu 100’e çıkarmayı planlıyormuş.

Gönüllülerden sağlanan desteklerle kurulan bir kitaplık mobilyaları ve kitaplarıyla 5 bin 200 TL’ye mal oluyormuş.

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Şenver, “Bu kampanyayı çok önemsiyoruz. Gönüllülerimizden farklı destekler almak bizi memnun ediyor. Örneğin, Koç Lisesi 99 mezunları 20’nci yıllarını kutlarken iki okula kitaplık yaptırdılar. Bir gönüllümüz, bir sevdiğine yaş günü hediyesini onun adına bir ilkokula kitaplık yaptırarak verdi. Bu konuda iş dünyasının da desteğini bekliyoruz” diyor. 

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde