Bir ünlü baklavacı daha FETÖ'den tutuklandı

Bir ünlü baklavacı daha FETÖ'den tutuklandı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ünlü baklavacı Serdar Seyitoğlu, "Terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. Mahkeme tarafından hakkında tutuklama kararı çıktı.

Bir ünlü baklavacı daha FETÖ'den tutuklandı
16px
24px
28.10.2016 15:59
ABONE OLgoogle

Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklava şirketinin ortağı ve genel müdürü Serdar Seyitoğlu FETÖ soruşturması kapsamında “terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanması istemiyle hakimliğe sevk edilmişti. Seyitoğlu hakkında tutuklama kararı çıktı.

Serdar Seyitoğlu, soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Soruşturmayı yürüten savcı Seyitoğlu'nu tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Hakimlik ifade işlemlerinin ardından Seyitoğlu hakkında tutuklama kararı verdi. Seyitoğlu'nun Silivri Cezaevine gönderileceği öğrenildi. 

 

Soruşturma savcısı Gökalp Kökçü tarafından sorgulanan Serdar Seyitoğlu "silahlı terör örgütü üyesi olmak"la suçlanıyor. Serdar Seyitoğlu'nun işadamlarından himmet topladığı, çok himmet topladığı için Fethullah Gülen tarafından takke ve namazlık gibi bazı simgesel hediyelerle ödüllendirildiği iddia ediliyor.

Bir ünlü baklavacı daha FETÖ'den gözaltına alındı

Seyitoğlu’nun himmet adı altında FETÖ  için işadamlarından yüksek miktarda para topladığı için Gülen tarafından ödüllendirildiği, kendisine plaket, namaz takkesi, seccade ve tesbih gönderdiğini iddia ediliyordu. 

DİĞER ORTAK DA TUTUKLANMIŞTI

Seyidoğlu Baklavaları'nın diğer hissedarı Mustafa Seyitoğlu ise geçtiğimiz Eylül ayında, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.

“NASIL İFADE VERMELİYİZ”

Serdar Seyitoğlu’nun amcası ve şirket ortaklarından iş adamı Mustafa Seyitoğlu’nun da aynı soruşturma kapsamında tutuklandığını hatırlatılan sevk yazısında, şüpheli Serdar Seyitoğlu’nun örgüt mensuplarına gönderdiği “Nasıl ifade vermeliyiz” talimatı doğrultusunda örgütsel bağlarını ve eylemlerini anlatmaktan imtina ettiği ve etkinlik pişmanlıktan faydalanmak istemediği belirtildi.

Daha önce de FETÖ soruşturması kapsamında ünlü tatlıcılardan Faruk Gülloğlu markasının sahibi Faruk Güllü tutuklanmış, kardeşi Nejat Güllü serbest bırakılmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde