Ünlü baklavacı Nejat Güllü serbest bırakıldı, Rana Tezcan Açıkgöz tutuklandı

Ünlü baklavacı Nejat Güllü serbest bırakıldı, Rana Tezcan Açıkgöz tutuklandı

FETÖ üyeliğinden yakalama kararı çıkarılan ünlü baklavacı M. Nejat Güllü, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı

Ünlü baklavacı Nejat Güllü serbest bırakıldı, Rana Tezcan Açıkgöz tutuklandı
16px
24px
21.09.2016 17:34
ABONE OLgoogle
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında serbest bırakılmalarına savcılıkça yapılan itiraz mahkemece kabul edilen ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 şüpheli arasında bulunan TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz tutuklandı, Güllüoğlu baklavalarının sahibi Nejat Güllü ise serbest bırakıldı.

Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan ünlü baklavacı Nejat Güllü ile ilgili kısa süre önce önemli bir gelişme yaşandı. Nejat Güllü hakkında, sorguyu yapan sulh ceza hakimliği serbest bırakma kararı verdi. 

Baklavacı Güllüoğlu markasının sahibi Nejat Güllü, geçtiğimiz günlerde, FETÖ soruşturması kapsamında, çok sayıda iş adamı ile birlikte gözaltına alınmıştı. TUSKON yöneticileri veya üyeleri olarak bilinen isimlerden bir kısmı tutuklandı bir kısmı ise sulh ceza hakimliğince serbest bırakılmıştı.

Nejat Güllü de serbest kalan isimler arasında yer aldı. Ancak, savcılık serbest bırakılan isimler hakkında, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

İKİ POLİS FABRİKAYA GİTTİ

Karar gereği, bugün akşam üstü iki sivil polis, Güllü'nün İstanbul Kağıthane'de bulunan fabrika binasına gitti. Polisler, Güllü'ye kararı bildirdi. Güllü polislerle birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gitti.

Güllü'nün sorgusunu İstanbul 8. Sulh Hakimliği yaptı. 45 dakika kadar süren sorgu sonrası Güllü hakkında 'serbest' kararı verildi.

“MİLLET TUSKON’A ÜYE OLMAK İÇİN ADETA YARIŞIYORDU”

Serbest bırakılma kararının ardından avukatı Orhan Nezih Olmaç ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Nejat Güllü, “Hürriyet bizim bildiğimiz kadar lezzetli değilmiş. Bugün lezzetini daha çok tattım. İçerideki suçsuz arkadaşların da bu tadı tadacaklarına inanıyorum. Sorguda ‘Bu örgüte üye misiniz?, ‘Yardımınız oldu mu?’ diye sordular. Zamanında bütün iş adamları TUSKON’a üyeydi. Üye olmadığınızda hakkınızda bir karalama kampanyası başlatabilirlerdi. Millet buraya girmek için adeta yarışıyordu" ifadelerini kullandı. 

TUSKON’DA FETÖ’DEN TUTUKLANAN ŞÜPHELİ SAYISI 30 OLDU

TUSKON soruşturmasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 38 kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar’ın itirazı üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan 9 şüpheliden TUSKON eski Başkan Yardımcısı avukat Rana Açıkgöz tutuklandı.

Açıkgöz, geçen hafta da işadamı Cahit Durmaz ile tekstilci iş kadını Özlem Rukiye Kartal Üçüncü’nün, tutuklanmasıyla TUSKON’a FETÖ soruşturmasında tutuklanan şüpheli sayısı 30 oldu.

114 ŞÜPHELİYE YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

TUSKON soruşturmasında hakkında gözaltı kararı verilen 208 kişiden adreslerinde bulunamayan ve yurtdışında bulunduğu tespit edilen TUSKON Başkanı Rızanur Meral ile Prof. Dr. Osman Özsoy’un da aralarında bulunduğu 114 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde