Ünlü ailenin 19 yaşındaki kızı 800 kadına iş sağladı

Ünlü ailenin 19 yaşındaki kızı 800 kadına iş sağladı

Koton ailesinin Robert Kolej’de okuyan ikinci kuşak temsilcisi Deniz Yılmaz’ın projesi Koton’da hayata geçti.

Ünlü ailenin 19 yaşındaki kızı 800 kadına iş sağladı
16px
24px
22.08.2016 09:16
ABONE OLgoogle
Soma, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa’da yaşayan 800 kadına iş olanağı doğdu. Deniz Yılmaz, “Bizim kuşak, en azından benim çevremdeki arkadaşlarımın motivasyonu para değil, para eski bir motivasyon. Bizler için amaç önemli” dedi.

TÜRKİYE’NİN perakende zincirlerinden Koton’un kurucuları Gülden ve Yılmaz Yılmaz’ın Robert Kolej’de okuyan kızları Deniz Yılmaz’ın “Kapsayıcı İş Modeli” projesi Koton’da hayata geçti. Projeyle Soma, Urfa, Mardin, Antep, Adıyaman’daki kadınlara iş olanağı doğdu. 800 kadına istihdam sağlayan projeyle hayata geçen ürünlere Koton “El Emeği Koleksiyonu” etiketi yapıştırıyor.

Deniz Yılmaz Robert Kolej öğrencisi. Geçen yaz Koç Üniversitesi’nin Yaz Kampı’na katıldı, kampta “Kapsayıcı İş Modelleri” üzerine eğitim aldı. Ve bu eğitimden sonra aile şirketleri için “ne yapabilirim” diye kafa yorup, bir proje üretti. Bu projeyi Koton’da sunduktan sonra Koton ekibiyle birlikte harekete geçti. 

PARA ESKİ MOTİVASYON

Deniz Yılmaz aldıkları eğitimde Türkiye’de hayata geçen sosyal sorumluluk projelerini de incelediklerini, hazırladığı iş modeliyle hem ihtiyacı olanlara el uzattıklarını hem de şirket olarak bunu iş modeli olarak da benimsediklerini anlatıyor.

Deniz Yılmaz’ın öncelikli hedefi Türkiye gerçeklerinden de hareketle el işçiliği konusunda becerikli olan ev kadınlarına iş olanağı yaratmak ve bunun sürdürülebilir olmasını sağlamak olmuş. Ve henüz lise öğrencisi olan Deniz Yılmaz başlattığı bu projeyle şimdiden 800 kadına iş olanağı yarattı. Deniz Yılmaz, “Bizim kuşak, en azından benim çevremdeki arkadaşlarımın motivasyonu para değil, para eski bir motivasyon. Bizler için amaç önemli. Biz amaçla mutlu oluyoruz” dedi.

ÇATOM’LARLA ANLAŞILDI

Proje kapsamında Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) ile anlaşıldı. Koton’un tasarım ekibi kadınların el emeklerini değerlendirme konusunda çalışıp, ÇATOM’larda örnek modeller üzerinde kadınlara Koton tasarımcıları tarafından hazırlanan modelleri gösterdiler. Ve ÇATOM’lardaki kadınlar Koton’un ürünlerine el emeklerini işlediler. Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin, Gaziantep ve Soma’da kadınlar 12 binin üzerinde modele nakış yaptılar ve bu emekleri karşılığında 620 lira kazandılar.

Deniz’in projesini devam ettireceğiz

PROJENİN boyutlarını Deniz Yılmaz’ın annesi olan Koton Yönetim Kurulu EşBaşkanı Gülden Yılmaz’la da konuştuk. Yılmaz, “Tamamen nakış işi yaptırıyoruz. Bunu nakış makinelerinde de yaptırabilirdik ancak Deniz bize bu projeyle gelince sosyal fayda yaratmamız gerektiğini biz de düşündük. Hemen ÇATOM’larla konuşuldu. 22 parçalık bir koleksiyon hazırlandı. Kadınların bir kısmı alıp evlerinde işlediler, bir kısmı da ÇATOM’larda. Doğal kumaşlara yaptırdık işlemeleri. 15 günlük iş yapıp 620 lira kazandılar. Deniz’le birlikte gittik ÇATOM’lara. Adıyaman Gerger’de kadınları görünce bu işe başlamakla doğru yaptığımızı gördük. Devam da edeceğiz. Kış sezonu için de modeller hazırlıyoruz. Kadınlara evlerinin dışına adım attırmak bile büyük fayda. Bunun devamını istiyorlar” dedi.
Elif Ergu/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde