Ünlü aile sonunda evleri de ayırdılar

Ünlü aile sonunda evleri de ayırdılar

YKM satışında karşı karşıya gelen aile mal varlığını da bölüyor.

Ünlü aile sonunda evleri de ayırdılar
16px
24px
26.02.2014 08:15
ABONE OLgoogle
YKM’nin Boyner’e satışıyla arası açılan kurucu aile büyük kısmı gayrimenkullerden oluşan mal varlıklarını da ayırma kararı aldı.

YKM’nin kurucusu Nuri Güven’in kızı Lale Güven Tuğlu ve ailesi hisselerini Boyner’e satınca diğer kızı Gülay Tan ve ailesi büyük tepki göstermişti. Satışla arası açılan ikinci ve üçünçü kuşak diğer konulardaki ortaklıklarını da bitiriyor.  

TÜRKİYE’nin ilklere imza atmış çok katlı mağazacılık devi YKM’nin çoğunluk hissesi, 2012 yılı başında en büyük rakibi Boyner tarafından alınmıştı. Bu satış, Nuri Güven’in 1950 yılında Sultanhamam’da kurduğu YKM’nin ikinci ve üçüncü kuşak temsilcilerinin arasını açmış, iki aile birbirine küsmüştü.

Nuri Güven’in kızlarından Lale Güven Tuğlu ve ailesi küçük ortakları Fethi Ağralı ile toplam yüzde 63 hissesini Boyner’e satınca, diğer kızı Gülay Tan ve ailesi bu satışa büyük tepki göstermişti. 23 Ekim 2013’te ise Tan ailesi kalan yüzde 37 hissesini Boyner’e satarak çekilmişti. 

GAYRİMENKUL PAYLAŞIMI

YKM’deki hisse satışıyla arası açılan iki aile, son olarak büyük çoğunluğu gayrimenkul olmak üzere mal varlıklarını da ayırma kararı aldı. İki ailenin YKM’nin Levent’teki eski merkez binası, yine Levent’te yönetim merkezi olarak kullanılan villa gibi pek çok gayrimenkulü bulunuyor. Aileler kendi içinde anlaşarak gayrimenkulleri aralarında paylaşacak. YKM’nin kurucu ailesinin arasını açan olayların gelişimini aktarmadan önce, şirkette Nuri Güven’in kızları Lale Güven Tuğlu ve ailesi ile Gülay Tan ve ailesinin yanında Fethi Ağralı ve ailesinin de ortak olduğunu hatırlamakta fayda var. 

SÜREÇ MAHKEMEDE

Lale Güven Tuğlu ve Fethi Ağralı aileleriyle birlikte toplam yüzde 63 hisselerini 2013 yılı başında Boyner Büyük Mağazacılık’a 190 milyon liraya devretmişti. Gülay Tan oğulları Harun ve Saruhan Tan ile birlikte satışa itiraz etmiş ve dava açmıştı. O dönemde röportaj yaptığımız Gülay Tan şöyle demişti: “YKM’deki diğer hisselerin satış şekli hiç şık olmadı. Bu nedenle çok üzgünüm, çok kırgınım. Hem kız kardeşime ve ailesine, hem diğer ortağımıza hem de Boyner ailesine çok kırgınım. Bütün görüşmeleri gizli saklı yaptılar. Ben haberi alınca şoke oldum. Bir ay kendime gelemedim.” Boyner Holding Yönetim Kurul Başkanı Cem Boyner ise söz konusu satın almayı “Cennette evlilik” sözleriyle tanımlamıştı. 

TAN AİLESİ DE ÇEKİLDİ

Ekim 2013’e gelindiğinde ise Tan Ailesi de hisselerini Boyner’e devretme kararı aldı. YKM’nin geri kalan yüzde 37’lik hissesine 100 milyon lira daha ödeyen Boyner, böylece YKM’nin tamamını 290 milyon liraya satın almış oldu. Cem Boyner o gün “Söz konusu satın almanın, tüm taraflar için mutlu ve huzurlu bir formül olduğunu düşünüyorum” diye açıklama yapmıştı. 

Demet Cengiz/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde