Ünlü Galatasaraylı işadamına haciz şoku

Ünlü Galatasaraylı işadamına haciz şoku

Toyiki adlı şirketi batan ünlü patronun Kandilli'deki yalısı, icradan satışa çıkarıldı

Ünlü Galatasaraylı işadamına haciz şoku
16px
24px
22.05.2012 11:00
ABONE OLgoogle

İşadamı Selahattin Beyazıt, haciz şoku yaşadı! Toyiki adlı şirketi batan ünlü patronun Kandilli'deki yalısı, 68 milyon TL'den satışa çıkarıldı

Ünlü işadamı Selahattin Beyazıt (81), Boğaz'a nazır gerildi. Bir zamanlar gelir vergisi rekortmenleri arasına giren Beyazıt'ın adı, bu kez icra davalarının yanına işlendi. Büyük patronun Kandilli'deki denize sıfır yalısı, icradan satışa çıkarıldı. Beyazıt ailesini mahkeme koridorlarına taşıyan olay ise 'bir oyunla' başladı. Beyazıt'ın oğlu Murat Beyazıt'ın başında bulunduğu Toyiki adlı oyuncak şirketi, kısa sürede Türkiye'nin en ünlü mağazaları arasına girdi. Hatta ilgi çok olunca aile Toyiki'yi 32 mağazalık bir zincir haline getirdi.

KREDİ BORCU YAKTI

Ancak Toyiki'nin bereketi, kısa sürdü. Firma zor duruma girince bir bankadan kredi çekildi. Ne yazık ki yüksek miktardaki kredi ödenemeyince icra memurları, Beyazıt ailesinin kapısına gitti. Alacaklı bankanın borcuna karşılık İstanbul Boğazı'nın Anadolu yakasında bulunan tarihi yalı, icra edildi.

REKOR KIRAN İCRAAT!

Asıl fiyatı 80 milyon TL olan yalı için 68 milyon TL'lik değer biçildi. Bu rakam, şimdiye kadar icradan satışa konulan yalılar arasında, en yüksek değer olarak öne çıktı. Yalının ilk icradan ihalesinin 25 Haziran'da yapılacağı belirtildi. Ancak yalının ilk ihalede satılmaması durumunda ikinci ihalenin 5 Temmuz'da yapılacağı kaydedildi.

'KÜRESEL GÜÇ'

Selahattin Beyazıt yurt dışında da önemli ilişkiler içinde. Beyazıt, Bilderberg Toplantıları'na Türkiye'den çağrılan ilk isim oldu. Dünyanın yönetimi konusunda her yıl yapılan Bilderbeg Toplantıları'nın müdavimi olan Beyazıt, Amerika ve İngiltere ile de çok yakın ilişkiler kurdu. eksisozluk adlı internet sitesinde ise Beyazıt ile ilgili yapılan şu yorum dikkatlerden kaçmadı: "Ortalarda fazla görmezsiniz. Ama dikkatli gözler, onun önemli zamanlarda önemli yerlerde, en başta olduğunu görür."

CEP TELEFONU KULLANMIYOR

Peki, oyuncak mağazası yüzünden icralık olan Selahattin Beyazıt kim? Beyazıt, 1931'de Ağrı Doğubeyazıt'ta dünyaya geldi. Metal, toprak, otomotiv sanayiinin yanı sıra armatörlük alanında da yükseldi. Siyasi ve ekonomik anlamda güçlü dostlukları bulunan Beyazıt spora da ilgisiz değildi. Bir dönem Galatasaray'da başkanlık yapan Beyazıt, kulübe milyon dolarlık Riva arazisini kazandırdı. Ancak ortalarda pek görünmeyen Beyazıt, önemli yerlerde ise hep en baştaydı. Hatta ünlü müzisyen Ahmet Ertegün'ün cenazesini havaalanında karşılayanlar arasında Selahattin Beyazıt da vardı.

* 14 yıldır Beyazıt ailesine ait olan yalının kullanım alanı ise 400 metrekare. Devasa bir salonu bulunan yalının sadece giriş katında 5 odası var. Yalının bahçesinde ise 30 metrekarelik özel bir havuz yer alıyor.

* İcradan satışa çıkartılan Çürüksulu Mehmet Paşa adlı yalı, Kandilli sırtlarında 2 bin metrekarelik bir alanda bulunuyor.

* Türkiye'nin en zengin sanayicilerinden olan Beyazıt, 1976 yılında gelir vergisi rekortmenleri listesinde 3. sırada yer almıştı.
Takvim

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde