Ünlü CEO'lar emeklilik yeri ararken butik otel açtılar

Ünlü CEO'lar emeklilik yeri ararken butik otel açtılar

Carrefoursa'nın CEO'su Mehmet Nane ile ile Kiler'in CEO'su Nihat Özdemir, emeklilik hayalleri kurarken bakın iş nerelere geldi.

Ünlü CEO'lar emeklilik yeri ararken butik otel açtılar
16px
24px
15.06.2015 15:27
ABONE OLgoogle
Carrefoursa'nın CEO'su Mehmet Nane ile ile Kiler'in CEO'su Nihat Özdemir, emeklilik hayalleri kurarken bakın iş nerelere geldi. Hürriyet yazarı Vahap Munyar bugün köşesinde bu kulise yer verdi. İşte Munyar’ın o yazısı;
 
Carrefoursa'nın CEO'su Mehmet Nane ile Kiler'in CEO'su Nihat Özdemir, 5-6 yıl kadar önce mavi turdaki uğrak yerleri arasında ilk sıralarda yer alan Marmaris'e bağlı Bozburun'a kafayı taktı:
 
- Emekli olunca yerleşmek üzere Bozburun'da bir yer edinsek...

Özdemir, Bozburun'da sadece tekneyle ulaşılabilecek bir yeri belirledi. Nane de beğenince 2 bin 600 metrekarelik yeri satın almaya karar verdiler. Özdemir'in yer sahibiyle görüşmesi 3 yıl sürdü. Pazarlık tamamlandı, sıra paraya geldi:

- Peşinatı verelim, sonrasına bakarız.
Özdemir kredi aldı, Nane de bir miktar para koydu, 2012'de peşinat ödendi:
- Bundan sonrası Allah kerim. Kendimize ortak bulabiliriz.
Nane, önce bir grup lise arkadaşına yöneldi, Özdemir yer hakkında sunum yaptı. Gruptakilerin bir bölümü düşüncesini paylaştı:
- Kendimize site yapalım.
Derken ikinci ödeme dönemi yaklaştı, Nane dert yandı:
- Burası herkesin aklına yatıyor. İş para koymaya gelince kimse yanaşmıyor.
Tam sıkışıklık anında alışveriş merkezi yönetiminde Türkiye'nin önde gelen isimlerinden Avi Alkaş, konuyu öğrendi:
- Bozburun'u çok iyi biliyorum. Orada her ne yapacaksanız varım. Para da koyarım. Yalnız ben tek girmem, yanıma iki ortak alırım.
Nane, yerle ilgili ayrıntı verdi:
- Aldığımız arsada bir ev, iki de bungalov var. Arsanın konumu çok güzel.
Alkaş, yanına Nesim de Eskinazis ve Loni Hananel'i aldı. Hisse, Alkaş'la 3'te birer şeklinde paylaşıldı. Arsa bedeli sorunu çözülünce ortaklar yeni plan yaptı:
- Buraya butik otel yapsak daha iyi olacak.
Mimar Yusuf Cavsezer'le bağlantı kuruldu. Proje hazırlandı, mimar kuralını koydu:
- Tek bir ağaç kesmem.
Ortaklar aynı fikri paylaştı:
- Biz de ağaç kesilmesini istemeyiz.
Mimar ağaçların konumuna göre proje çizdi. 3'er katlı, ikişer katlı ve tek katlı çizimler ortaya konuldu. Sonunda tek katta karar kılındı:
- Burada 48 oda olabilirdi ama 14 odayla yetindik.
2014'te başlayan inşaat, bu yıl tamamlandı. 9 milyon liralık yatırımla Mia Mai (Benim Mavim) adlı butik otel ortaya çıktı. Nane, bu süreçte hisselerinin bir bölümünü Alkaş'ın temsil ettiği 3'lüye devretti:
- Benim hissem yüzde 23'e indi. Nihat'ın yüzde 34 hissesi aynı kaldı. Avi'nin temsil ettiği 3'lünün hissesi toplam yüzde 43'e çıktı.
Nane, Mia Mai'deki hedeflerini aktardı:
- Amacımız işletme sermayesini kurtarmak. Ayrıca kâr etmek gibi bir derdimiz yok.
Komşu tesisleri işaret etti:
- Hep birlikte Bozburun için bir dernek kurmayı düşünüyoruz. Turizmde Bozburun'un hak ettiği noktaya ulaşması için çalışacağız.
Nane ve Özdemir gibi perakende sektörünün iki başarılı ismi, Alkaş'ın alışveriş merkezi yönetmedeki başarısı, Bozburun'a iyi gelecek gibi görünüyor...
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde