Ünlü Ankaralı şirket iflas erteleme istedi

Ünlü Ankaralı şirket iflas erteleme istedi

Antalya, Düzce, Sincan’daki adliye binaları yanı sıra kamunun bir çok binasında imzası olan Ankaralı şirket iflas erteleme istedi.

Ünlü Ankaralı şirket iflas erteleme istedi
16px
24px
05.05.2015 09:28
ABONE OLgoogle
Antalya, Düzce, Sincan’daki adliye binaları yanı sıra kamunun bir çok binasında imzası olan Ankaralı VKY Alüminyum iflas erteleme istedi.

Şirketin mali darboğaza girmesine iki sorunun neden olduğu belirtildi. Bunlardan ilki kamuda ödemelerin zamanında alınamaması ikincisi ise kötüleşen piyasa koşulları. Mahkeme şirketin faaliyetini sürdürebilmesi için tedbir kararı verdi.

İnşaat sektöründeki varlığı 40 yıla dayanan VKY Alüminyum PVC Doğrama İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret şirketi için iflas erteleme başvurusu Ankara Ticaret Mahkemesi’ne yapıldı.

Şirket avukatı Aslı Erdem Karagöz’ün imzasını taşıyan başvuru dilekçesinde VKY’nin mali sıkıntıya girme sebepleri de anlatıldı. Buna göre, yaptığı işlerin tamamına yakın kamuya ait olan şirket ödemelerini zamanında alamadı. 

Ödeme karşılığı alınan uzun vadeli çekler için de faktoring şirketlerinin kapısı çalındı. Bu durum şirketin mali dengesini sarstı. Öte yandan piyasa koşullarının da kötüşleşmesi ile birlikte VKY faaliyetlerini sürdürmekte zorlandı. 

Haciz baskısı altında kalan şirketin borca batık olduğu vurgulanan dilekçede, sunulan iyileştirme raporu ile birlikte şirketin yeniden toparlanabileceği vurgulandı.

Dava dosyasına bakan Ankara 7. Asliye Ticaret Mahkemesi talebi yerinde görerek şirket hakkında tedbir kararı verdi. Bu kararla birlikte, şirket, faaliyetlerini haciz baskısı altında kalmadan sürdürebilecek. Bu sayede var olan borçların da ödenmesinin yolu açılmış oldu.

Adliye binaları, hükümet konakları, spor salonları başta olmak üzere onlarca projede imzası olan VKY Alüminyum’un üstlendiği projelerin tamamına kamuya ait.

Yurtdıiında da bir takım projeleri bulunan VKY’nin tamamladığı projeler arasında Antalya, Hatay, Sincan ve Düzce’deki adliye binaları da bulunuyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde