Ünlü AVM can çekişiyor

Ünlü AVM can çekişiyor

Bank Asya'nın eski yönetim kurulu üyesi Katırcıoğlu'nun sahibi olduğu Carrefour Vega AVM hayalet yatırıma dönüştü. 400 kişi işini kaybetti

Ünlü AVM can çekişiyor
16px
24px
29.08.2014 06:27
ABONE OLgoogle
Bank Asya'nın eski yönetim kurulu üyesi Katırcıoğlu'nun sahibi olduğu Carrefour Vega AVM hayalet yatırıma dönüştü. 400 kişi işini kaybetti

İstanbul'un en fazla ziyaretçi çeken AVM'lerinden Ümraniye Carrefour Vega can çekişiyor. Carrefour'un 15 Temmuz'da kapısına kilit vurup çıkmasıyla başlayan sıkıntılı süreç AVM yönetimini yapan CEFIC'in de yönetimden çekilmesinin ardından krize dönüştü. Bank Asya'nın eski yönetim kurulu üyesi Mustafa Talat Katırcıoğlu'nun sahibi olduğu Akasya Yapı'ya ait Carrefour Vega AVM'de ayakta kalmaya çalışan 31 mağaza isyan etti. 

400 KİŞİ İŞİNİ KAYBETTİ 

Burada faaliyet gösteren Köfteci Ramiz'in İşletme Müdürü, yönetim olmadığı için AVM'nin yönetimini de illegal olarak markaların yaptığını dile getirdi. Şengül, temizlik için aralarında para topladıklarını ve AVM'nin iç temizliğini bu şekilde hallettiklerini söyledi.

Ortada muhatap bulamadıklarını, mekanın sahibi olan Akasya Yapı ve Erdeniz Holding'den de iki haftadır randevu alamadıklarını kaydeden Şengül, "Burada ciddi bir sorun var. Markalar olarak mağduruz. Yaklaşık 400 kişi işini kaybetti. Bunun hesabını kim verecek" diye konuştu. Şu anda AVM'nin otopark alanının bir bölümünde Akasya Yapı'nın yeni bir AVM, rezidans, ofis projesi yükseliyor. 

KAYUM BEKLENİYOR 

Özsüt Cafe'nin sahibi Emrullah Yaman, "Carrefour gittikten sonra AVM'nin giriş ve çıkışındaki tabelalar da indirildi. İnsanlar buranın kapandığını düşünüyorlar. Etrafımız inşaatlarla çevrili olduğu için de müşteri ayağını kesti" dedi.

Yaman, "Toprak sahiplerinin de bir an önce duruma el koyup yönetimle ilgili işleri devralmaları şart. Kimsenin umurunda değil" diye konuştu. Şu anda kiraları, mahkemenin belirlediği Ziraat Bankası'ndaki ortak bir hesaba yatırdıklarını dile getiren Yaman, "Kayyum atanana kadar böyle gidecek. Bu AVM'ye kayyum atanırsa durumumuz çok daha kötüye gidecek" dedi. Mehmet Tatlı Kuaför'ün sahibi Soner Dülger ise ciroların yüzde 70-80 düştüğünü belirtti.
Pınar Çelik/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde