Unitim’in Bebe’si oldu!

Unitim’in Bebe’si oldu!

Tommy Hilfiger, Camper, Accessorize ve Harvey Nichols gibi markaları Türkiye'ye getiren Unitim, şimdi de Amerika'nın 32 yıllık ünlü bayan giyim markası Bebe'yi pazara sokuyor...

Unitim’in Bebe’si oldu!
16px
24px
17.03.2008 08:12
ABONE OLgoogle

Yasemin Salih'in haberi

HAZIR giyimde 1980 sonrasının en çarpıcı büyüme hikayelerinden biridir Unitim Holding'inki. Patronu tekstilci Burç Cemiloğlu, önce Nike, Marks&Spencer ve Zara gibi büyük markalara üretim yaptı. Ardından da bu markaların bir kısmını Türkiye'ye getirdi. Şimdi Unitim çatısı altında Türkiye pazarında satış yapan tam 12 moda markası var. Cemiloğlu, geçen yıl bir konuşmasında “2008'de Türkiye'ye 20 lüks mağaza daha gelecek” diyerek bu sayının artabileceği yönünde önemli ipuçları vermişti...

Nitekim henüz yılın ilk çeyreğinde olmamıza rağmen Cemiloğlu ilk bombasını patlattı. Öğrendiğimize göre Unitim Holding, Amerika'nın ünlü bayan dış giyim markalarından Bebe'yi Türkiye'ye getirmek üzere anlaşmış. Firma yetkililerinin de doğruladığı bu anlaşmanın detayları şu anda iki taraf arasında görüşülüyormuş.

PATRONU İRAN ASILLI
Bebe markası, 1976 yılında İran asıllı Manny Mashouf tarafından kurulmuş. Mashouf halen şirketin yüzde 54 hissesine sahip. Bu arada “Bebe” Farsça'da “Bayan” anlamına geliyor. İlk mağazasını San Francisco'da açan şirket, bugün ABD, Virgin Adaları, Porto Riko ve Kanada pazarlarında büyük bir zincire sahip. 204 mağaza, 20 outlet ve 61 Bebesport mağazası olan Bebe'nin toplam çalışan sayısı da bin 516.

21-33 yaş arası bayanlara hitap eden Bebe'nin 2007 yılı cirosu 329 milyon dolar. Geçen yılki bilançosuna bakıldığında, şirketin toplam varlıklarının 671 milyon dolar, karının da 77 milyon dolar olduğu görülüyor.
Markanın ciddi bir fanatik kitlesi var. Örneğin, satış yaptığı bölgelerde tam 1.8 milyon “Clubbebe” üyesi bulunuyor. Mashouf, geçen yıllarda Amerika kıtası dışına açılma kararı almış ve rotasını memleketine olamasa da İran'a yakın bölgelere yöneltmiş. Bugün Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail ve Güneydoğu Asya'da 14 Bebe mağazası var. Şimdi Unitim, şirketin bölgedeki yeni pazarları arasına Türkiye'yi de ekliyor.

BALKANLARDA BÜYÜYECEK
Unitim Holding, son yıllarda en çok lüks tüketim markası Harvey Nichols'u getirerek dikkat çekmişti. Son iki yılda yüzde 70 büyüyen holding, 2007'de 420 milyon dolar ciro elde etti. Şimdi Burç Cemiloğlu'nun önündeki hedef, bu büyümeyi Türkiye dışına da taşımak. Hedefte Romanya, Ukrayna, Yunanistan, Bulgaristan gibi ülkelerde büyümek var. Üstelik bu ülkelerde her yıl yüzde 30 gibi iddialı bir büyüme hedefi koymuş.

Unitim Holding'in markaları

Tommy Hilfiger
Hilfiger Denim
Camper
Accessorize
Shoe Box
G-Star
Aldo
Bally
Thomas Pink
Harvey Nichols
Agent Provocateur
Manolo Blahnik
Bebe

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde