Ünal Aysal’ın yanan 80 Milyonluk Barbie’sine jet sigorta

Ünal Aysal’ın yanan 80 Milyonluk Barbie’sine jet sigorta

GS’nin eski Başkanı Ünal Aysal’ın ocak ayında yanan 80 milyon liralık mega yatının parası ödendi.

Ünal Aysal’ın yanan 80 Milyonluk Barbie’sine jet sigorta
16px
24px
23.03.2016 08:53
ABONE OLgoogle
GS’nin eski Başkanı Ünal Aysal’ın ocak ayında yanan 80 milyon liralık mega yatının parası ödendi. Aysal’a 60 milyon lira ödeyen sigorta şirketinin direktörü “60 günde ödenen bu tutar sektörde rekor hız” dedi

Galatasaray Spor Kulübü'nün eski Başkanı işadamı Ünal Aysal'ın Marmaris'teki Lima İskelesi'nde yanan 'Barbie' isimli mega yatının sigorta ücreti rekor hızla ödendi.

52 metrelik Barbie'nin sigortası 60 gün içinde ödendi. Mega yatı sigortalayan Hiscox MGA, Ünal Aysal'a 2 aylık sürede 60 milyon lira da tazminat ödedi.

İngiltere merkezli sigorta şirketinin Genel Direktörü Paul Miller, paranın mart ayının ilk haftasında ödendiğini açıkladı. Miller, "Aysal'ın mega yatı Barbie, sigortacılık sektöründe rekora da imza attı. Sektöründe en kısa zamanda zararı tazmin edilen mega yat oldu. 60 gün içinde ödemeyi yaptık. Bu hızlı ödeme, yat sahibinin yaşadığı travmatik olayı karşılamaya yetmez. Ancak yardımcı olacak" dedi.

YATI 80 MİLYONA ALMIŞTI

Barbie'nin sigorta poliçesi Yachtsure24 aracılığı ile satın alınmıştı. Aralarında İngiltere merkezli Lloyd firmasının da bulunduğu 14 sigorta şirketi tarafından sendikasyon sigortası ile reasürans yapılan Barbie, 2006'da Dubai'deki Al Jadaf Tersanesi tarafından üretildi. 2006'da suya indirilen yatın önceki adı ise Al Hanem. Gövdesi çelik, üst yapısı alüminyumdan inşa edilen yatın genişliği 9.2 metre. 14 kişinin konaklayabildiği 52 metrelik uzunluğa sahip Barbie, bin 600 beygirlik iki MTU motorla 16 knot hıza ulaşıyor. Ünal Aysal, dev yatı 80 milyon liraya 2011'de almıştı.

HASARI KARŞILIYORLAR

Yat sigortaları dünyanın en teknik ve en kapsamlı sigorta türleri olarak biliniyor. Şirketlerin yat sigortalarının teminat kapsamı London Institute Yacht Clauses (Londra Yat Enstitüsü Klozu) esaslarına dayanıyor. Bu tip yatların sigorta primi yıllık bir milyon doları buluyor. Uzmanlar yat sigortalarının liman dahil ortaya çıkan tüm hasarı karşıladığını belirtiyor. Yat sigortaları, üçüncü kişi sorumluluk sigortasında olduğu gibi kaza durumunda üçüncü şahıslara karşı doğabilecek hukuki sorumlulukları da teminat altına alıyor.
Kerim Ülker/sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde