Ünal Aysal'ın yalanı erken patladı; 'Borcu yoktur' dediği oteli icradan satışa çıktı

Ünal Aysal'ın yalanı erken patladı; 'Borcu yoktur' dediği oteli icradan satışa çıktı

Unit Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal, hisseleri kendilerinde olan Les Ottomans'ın hiçbir bankaya borcu olmadığını açıklamıştı. Otel resmen icradan satışa çıktı

Ünal Aysal'ın yalanı erken patladı; 'Borcu yoktur' dediği oteli icradan satışa çıktı
16px
24px
24.07.2020 19:17
ABONE OLgoogle

Unit Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal hisseleri kendisinde olan Les Ottomans'ın borcu olmadığını açıklamıştı.

Bloomberg HT'ye açıklama yapan Ünal Aysal konuyla ilgili olarak "Bu otel hisselerinin tamamı ilk günden beri şahsıma ait olan Unit Grubu'na ait Kalamos AŞ isimli bir şirketimiz tarafından finanse edilip , inşa edilmiş ve işlettirilmiştir. Başka bir ortağı veya finansörü olmamıştır, bugün de yoktur. Bu konuda da çıkarılan iddia ve söylentiler gerçek dışıdır." demişti.

Aysal, otelin ve şirketin batık olmadığını ve hiçbir bankaya direkt olarak borcu bulunmadığını belirtmişti.

Söz konusu otelin enerji şirketlerine ait başka bir yatırım için alınan bir kredinin teminatları arasında gösterildiğini belirten Aysal, bir özel bankanın kefalet sebebi ile garanti portföyü içinde olduğunu da sözlerine eklemişti.   Ünal Aysal, Bloomberg HT'ye 'Borcum yoktur' diye neden yalan söyledi?

SADECE BİR BANKAYA 800 MİLYON KEFALET BORCU VAR

Patronlardunyasi.com olarak biz de Ünal Aysal'ın açıklamalarının doğru olmadığını sadece bir bankaya 800 Milyona yakın kefalet borcu olduğunu yazmıştık. Les Ottomans Otel'in de 440 milyon lira muhammen bedelle icradan satılacağını belirtmiştik.. Otelin satışından gelecek paranın bile Aysal'ın alacaklı bankayan olan 800 Milyonluk kefalet borcunu karşılamaya yetmiyor diye haber yapmıştık.

Haber hakkında Aysal'dan bir yalanlama gelmezken İstanbul 10. İcra Dairesi Les Ottomans Otel'i icradan satış ilanı verdi.

İstanbul 10. İcra Dairesi 2018/3897 esas taşınmazın açık artırma ilanına göre Les Ottomans Otel'i 1. satış günü 10.09.2020 tarihinde açık artırmayla satılacak. Otel satılamazsa ikinci satış günü olan 15.10.2020 tarihinde yarı fiyatından açık artırmaya çıkacak. Otel muhammen bedel olan 440 Milyn 735 Bin TL'nin yarısı olan 220 Milyon TL'den satışa çıkacak. 

İŞTE OTELİN AÇIK ARTIRMADAN SATIŞ İLANI

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde