Ünal Aysal’dan olay Fatih Terim açıklaması: Biz göndermedik kendisi Milli Takıma gitti

Ünal Aysal’dan olay Fatih Terim açıklaması: Biz göndermedik kendisi Milli Takıma gitti

Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal, TRT Spor'da katıldığı programda önemli açıklamalar yaptı. Fatih Terim'in takımdan ayrılışı ve gündemle ilgili konuşan Aysal, ses getirecek sözler sarfetti.

Ünal Aysal’dan olay Fatih Terim açıklaması: Biz göndermedik kendisi Milli Takıma gitti
16px
24px
10.01.2018 08:36
ABONE OLgoogle

Galatasaray’ın eski başkanlarından Ünal Aysal özel açıklamalarda bulundu. Aysal, Fatih Terim ile ayrılığa giden süreçte yaşanan sıkıntıları, “İlk kez anlatıyorum” diyerek dile getirdi.

Galatasaray’ın eski başkanlarından Ünal Aysal, TRT Spor’da yayınlanan Stadyum programında açıklamalarda bulundu. Aysal, Fatih Terim’in “En son antrenmanda kalmıştık” sözüne cevap verirken, “Fatih hocayı biz göndermedik, kendisi milli takımı seçti” ifadelerini kullandı.

İşte Ünal Aysal’ın çok konuşulacak açıklamaları;

“Seçim kararının alınış şekli, zamanlaması doğru değil. Zaman açısından diğer başkan adaylarının hazırlanması imkansız hale geldi. Çok daha hukukisi yapılabilirdi. Usulüne uygun olarak yapılabilirdi. Veya Mayıs ayında da yapılabilirdi. Bu seçimin bu tarihte yapılmasının hiç bir anlamı yok. Teknik direktör değişimi oldu. Yönetim de bundan çok mutlu. Geçinip gidiyorlar. Böyle bir ani kararın nedenini kimse anlayamadı. 3.5 sene görevde kalacak. Galatasaray’ın tüzüğüne de uymuyor. Neresinden tutarsanız tutun mantıklı bir karar değil.”

TEKRAR BAŞKAN ADAYI OLUR MU?

“Gönlümden geçen Mayıs ayında bir seçim yapılması. Galatasaray, 100 yılı aşmış bir kulüp. Teammüllerimizi yerine getiremezsek geleneklerimizi de kaybederiz. Benim karakterimde geriye bakma gibi bir alışkanlık yok. Çıktığım kapıdan tekrar içeri girmek aynı suda iki kez yıkanmak gibi olur. Galatasaray’ı çok seviyorum ancak Galatasaray’a başkan olmadan da hizmet edebilirsiniz. Ben başkanlık düşünmem ama şartlar ne gerektirir bilemeyiz. 2011 yılında da başkan olmayı düşünmüyordum, şartlar öyle gelişti.”

“ORTADA BİR BAŞARI GÖREMİYORUM”

“Benim Dursun Özbek için yorum yapmam ayıp olabilir. Benim için başarı en büyük kriterdir. Başarısız olursanız herkesten önce sizin bunu değerlendirmeniz gereklidir. Ben sadece neticelere bakarım. Baktığım zaman da bir başarı ortada göremiyorum. Bütün Galatasaraylılar gibi benim de bakış açım bu malesef.”

“EĞER MAYIS AYINDA SEÇİM YAPILIRSA…”

“Mustafa Cengiz, benim aleyhime konuşmuş bir kişi. Ama Galatasaray’ı çok seven bir insan. Galatasaray için bir şeyler yapmak istiyor. Diğer adaylara göre çok dürüst olduğunu görüyorum. 5 ay sonra tekrar seçim yaparım diyor. Galatasaray, Mayıs ayında seçim yaparsa layık olduğu bir başkana kavuşur. Adayların hazırlanma imkanı olur. Mustafa Cengiz’in adaylığını hem kutluyorum hem de şans diliyorum. Genel Kurul’un kendisine şans tanıması da takdir toplayacaktır.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde