Umut yastık altında! Mevduata güvence yüzde 50 artıyor..

Umut yastık altında! Mevduata güvence yüzde 50 artıyor..

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, mevduata sigorta limitinin 100 bin liradan 150 bin liraya çıkarılması için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Umut yastık altında! Mevduata güvence yüzde 50 artıyor..
16px
24px
02.07.2019 11:15
ABONE OLgoogle

TMSF Başkanı Gülal, "Mevduata sigorta limitinin 100 bin TL'den 150 bin TL'ye çıkarılması için çalışma başlattık" dedi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, mevduata sigorta limitini yüzde 50 artışla 150,000 liraya yükseltmek için çalışma başlattıklarını ve Eylül prim dönemi itibarıyla gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Gülal, bankalardan toplanan primlerle 43.5 milyar TL'lik rezerve ulaştıklarını, daha önce 100,000 TL seviyesinde olan mevduat garanti limitinin 150,000 TL olması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Bunun yastıkaltı parayı sisteme çekme açısından limite duyarlı mevduat sahipleri noktasında bankacılık sektörüne katkı sağlayacağını düşündüklerini söyleyen Gülal, "Ön istişareleri yaptık. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bu çalışmayı başlatmıştık. Yasal olarak BDDK, Hazine, TCMB gibi kurumlara uygunluk yazılarını gönderdik. Eylül primlerinin yeni sistemle olmasını bekliyoruz" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde