Ulusoy'un seçilmesinin ardından Erdem TÜRSAB'dan istifa etti

Ulusoy'un seçilmesinin ardından Erdem TÜRSAB'dan istifa etti

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Erdem, TÜRSAB'dan istifa etti

Ulusoy'un seçilmesinin ardından Erdem TÜRSAB'dan istifa etti
16px
24px
13.11.2007 13:23
ABONE OLgoogle
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Erdem, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Başaran Ulusoy'un yeniden seçilmesinin ardından istifasını açıkladı. Erdem, tüzük gereği bir ay sonra yapılması gereken genel kurulda ise yeniden aday olabileceği sinyalini verdi.

Erdem, 11 Kasım'da yapılan TÜRSAB Genel Kurulu'nda Başaran Ulusoy'un yeniden seçilmesi halinde istifa edeceğini açıklamıştı. Anatolia Otel'de basın topantısı düzenleyen Erdem, başkanlıktan istifa etiğini açıkladı. Ulusoy'a ağır eleştirilerde bulunan Erdem, TÜRSAB aleyhine çıkan bir çok yasaya tepki konulmadığı için üyelerin ciddi sıkıntılar yaşadığını ve zarara uğradığını kaydetti. D/2 belgesi nedeniyle Türsab tabelasının geçersiz kılındığını anlatan Erdem, bu nedenle ciddi cezalar ödemek zorunda kaldıklarını belirtti.

Türsab'ın Türk turizmini avrupa standartlarına getirmek ve dünyaya pazarlamak gibi bir amaçla kurulmasına karşın, otel yapan, okul yapan bir kurum haline dönüştürüldüğünü savunan Erdem, şunları söyledi: "Türsab proje üretmelidir, yol göstermelidir, paketler hazırlamalıdır. Kendi personelini eğitmelidir. Kurslar düzenlemesi gerekiyor. Bir çok arkadaşımız kendi yaptığı iş hakkında bilgi sahibi değil. Bu yüzden işini geliştiremiyor, geleceğini projelendiremiyor."

11 Kasım'da yapılan kongreye basın mensuplarının alınmamasını da eleştiren Erdem, kongre tarihinin de Londra'da yapılan turiz fuarı ile hac mevsimine denk getirildiğini iddia etti. Kongreden önce 'Ulusoy'un seçilmesi halinde istifa edeceği' yönündeki açıklamasını hatırlatan Erdem, "Bu bir duruştur. Benimli birlikte Yönetim Kurulu üyesi iki arkadaşım Mustafa Kocaer ve İlhami Gezici de istifa etmişlerdir." dedi. Erdem, bir soru üzerine, tüzük gereği bir ay içerisinde Güney Marmara Bölgesel Yönetimi için yeniden seçime gidileceğini ve kendisinin de aday olup olmayacağını o dönemde açıklayacağını sözlerine ekledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde