Ulusoy'dan sınır ötesine 12 milyon dolarlık yatırım

Ulusoy'dan sınır ötesine 12 milyon dolarlık yatırım

Ulusoy Global Yatırımlar Holding, sınır ötesi yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

Ulusoy'dan sınır ötesine 12 milyon dolarlık yatırım
16px
24px
19.03.2013 08:59
ABONE OLgoogle

Ulusoy Global Yatırımlar Holding, sınır ötesi yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. 2013’ü büyüme yılı ilan eden Ulusoy, kısa süre önce Tacikistan’da başladığı ülkenin en büyük ve tek otogar kompleksini tamamladı.

Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de hayata geçen ve pek çok ilki üzerinde barındıran Asian Express Terminal’in açılışı Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Türkiye Duşanbe Büyükelçisi Mehmet Munis Dirik, Belediye Başkanları, Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Ulusoy ve Ulusoy Yatırımlar Holding Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Taşıma, otomotiv, turizm, tekstil, denizcilik ve enerji sektöründe 75 yıldır hizmet veren Ulusoy Global Yatırımlar Holding, atılımlarını sınır ötesinde gerçekleştirdiği yatırımlarla sürdürüyor. Son 2 yılda gerçekleştirdiği yatırımlarla hizmet verdiği alanlarda önemli bir büyüme yakalayan Holding, Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de kısa süre önce başladığı ülkenin en büyük ve tek otogar kompleksini tamamladı.

Ulaşımın yanı sıra ülkedeki birçok ilki de üzerinde barındıran Asian Express Terminal’in açılışı, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Türkiye Duşanbe Büyükelçisi Mehmet Munis Dirik, Belediye Başkanları, Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Ulusoy ve Ulusoy Yatırımlar Holding Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

“12 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPTIK”

Asian Express ortaklığı ile hayata geçen projeyle ilgili olarak Ulusoy ve Varan Otobüs Grubu Genel Müdürü İmran Okumuş, “Bir Türk şirketi olarak, kilometrelerce uzakta, toplam 35 bin metrekare alana yayılan Asian Express Terminal’i hayata geçirdiğimiz için büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu önemli projede önemli destekleriyle birlikte ilerlememize yardımcı olan tüm iş ortaklarımıza teşekkür ediyoruz. Otobüsler ile birlikte 12 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçen bu kompleksle birlikte sadece ülkenin en büyük ve tek otogarını inşa etmedik. Aynı zamanda 5 bin metrekare kapalı alana sahip bir AVM’yi de hizmete açtık. Yerel ve Türk markaları da içinde barındıran AVM’de kafeden, restorana, çocuk eğlence merkezinden, bankaya, süpermarketten, teknoloji, kozmetik, giyim ve spor merkezine kadar 56 mağaza yer alıyor. Başkent Duşanbe’den 13 şehir ve ilçeye ilk etapta 40 otobüs ve 60 taksinin hizmet vereceği otogarın herkes için hayırlı olmasını dileriz. Önümüzdeki günlerde otobüs ve taksi sayısını 100’e çıkarmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı. İmran Okumuş, Tacikistan ile başlayan yatırımın, önümüzdeki günlerde Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan gibi ülkelerde devam edeceğini ve öncelikli olarak taşımacılığı kapsayan tüm alanlarda gelişeceğini belirtti.

İLKLERİN TERMİNALİ

Asian Express Terminal’in Tacikistan için birçok alanda önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken İmran Okumuş, “Asian Express Terminal’i 5 ay gibi çok kısa bir sürede tamamladık. Burası ülke için ilklerin merkezi. Bu merkezle ülke halkı modern bir otogar, uluslararası markaların yer aldığı bir AVM, ilk çağrı merkezi, ilk online satış sistemi ve ilk ticari taksi hizmetlerine de kavuşuyor. 400 kişiye istihdam sağlayan Asian Express Terminal’in, Duşanbe ve bölgesinde yeni yatırımların öncüsü olacağını düşünüyoruz. 8 milyon nüfusa sahip olan Tacikistan’da hedefimiz 13 şehirde 2 milyon yolcu taşımak” dedi.

 “DOĞRU BİR YATIRIM”

Açılış töreninde katılan Türkiye Duşanbe Büyükelçisi Mehmet Munis Dirik, Tacikistan için büyük bir ihtiyaç olan Asian Express Terminal’in çok doğru bir yatırım olduğunun altını çizerek; “Tacikistan bulunduğu coğrafya itibariyle zor bir bölge. Ulaşım alt yapısı da bu doğrultuda son derece kısıtlı bir bölgede Türkiye’den bir markamızın sadece otobüsleriyle değil, yıllardır edindiği tecrübesi ile de Duşanbe’ye yatırım yapması son derece önemliydi. İnşallah Tacikler, Asian Express Terminal ile ihtiyaçlarını en iyi şekilde giderecekler” açıklamısını yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde