Uludağ'da yetki karmaşasına son

Uludağ'da yetki karmaşasına son

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara’da uludağ için yapılan ihalenin sonuçlandığını açıkladı

Uludağ'da yetki karmaşasına son
16px
24px
26.06.2013 12:42
ABONE OLgoogle

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara’da yapılan ihalenin sonuçlandığını söyleyerek, “Uludağ, 29 yıllığına Büyükşehir Belediyesi’nin. İhale tamamlandı. Yaklaşık 3 yıl sonra Uludağ, 12 ay değerlendirilebilecek, kenti ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacak bir merkez haline gelecek” dedi.

Bursa’yı vizyon yatırımlarıyla geleceğe taşırken, kentin önemli değerlerinden olan Uludağ’ı 12 ay değerlendirilebilen bir turizm merkezi haline getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da yapılan ihalenin sonuçlanmasıyla Uludağ’daki yetki karmaşasına noktayı koydu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ’da özlenen hizmetlerin yapılması için bir engel kalmadığını belirterek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Uludağ’ın Bursa’da yerelden yönetilmesi için talepte bulunuyorduk. Ankara’da yapılan ihale sonuçlandı. Artık Uludağ’daki tüm yatırımları Bursa Büyükşehir Belediyesi yapacak” dedi.

Başkan Altepe, 4 yıl önce atılan adımlarla Uludağ’da altyapı çalışmalarına başladıklarını hatırlatarak, şunları söyledi: “Uludağ’da su, kanalizasyon, yangın söndürme, su depoları gibi çalışmalarda şebeke hattı döşendi, depo yapılıyor, son eksiklikler tamamlanıyor. Seyir terası yapıldı, teleferiği Oteller Bölgesi’ne ulaştıracak olan çalışmalar da devam ediyor. Bugün Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda yapılan ihaleyle Uludağ’da yatırım yapma yetkisi de resmen Büyükşehir Belediyesi’nin oldu. Uludağ, artık 29 yıllığına Büyükşehir Belediyesi’nin” diye konuştu.

Uludağ 3 yılda değişecek

Başkan Altepe, yetkinin alınmasının ardından Uludağ Oteller Bölgesi’ne, kongre ve kültür merkezi, günübirlik tesisler, spor tesisleri, otoparklar, dini ve sosyal tesislerin yapılacağını vurguladı. Uludağ’daki yatırımların kısa zamanda başlayacağına işaret eden Başkan Altepe, “Bakanlığa bu yatırımlar karşılığında yılda 70 bin TL ödemiş olacağız. Zaten hazır olan spor tesisleri projelerimiz bakanlığa gönderildi, onay aşamasında. Bölgedeki diğer projeler de 1 yıl içinde hazırlanacak, imalat çalışmaları da 2 yıl sürecek. Uludağ’da 3 yıl sonra önemli bir değişim yaşanacak” şeklinde konuştu.

“Uludağ, kent turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak”

Uludağ’ın, sadece kışın değil 12 ay kullanılabilen, yazın yayla turizmi yapılabilen, teleferikle Oteller Bölgesi’ne ulaşılabilecek bir merkez olacağını ifade eden Başkan Altepe, “Uludağ, Bursa ekonomisine ve turizmine büyük katkı sağlayacak. Uzun yılların özlemi sonunda gerçekleşti” diyerek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile birlikte Uludağ’da yapılması planlanan yatırımların proje çizimlerini de inceledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde