Uludağ'da teleferik isyanı

Uludağ'da teleferik isyanı

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Uludağ'a yılbaşında Rus turistler akın edecek.

Uludağ'da teleferik isyanı
16px
24px
18.12.2012 10:47
ABONE OLgoogle

Yılbaşı öncesi otellerdeki rezervasyonlar dolarken, işletmeciler turistlere yönelik özel programlar düzenleyecek. Yılbaşını kutlamak için Uludağ'ı tercih eden yüzlerce Rus turist, zirvede renkli görüntüler oluşturacak. Kar kalınlığının 90 santimetreye ulaştığı zirvede, bu sezon Rus turist akını yaşanıyor.

Yüzlerce turist rezervasyonlarını günler öncesinden ayırt derek, yıl başını Uludağ'da geçirmenin tadını çıkaracak. Yıl başı sebebiyle birinci ve ikinci bölgede yer alan otellerin tamamı dolmuş durumda.

Rus turistlerin bu yıl da Uludağ'ı tercih ettiğini belirten TÜRSAB Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, özellikle Avrupa ülkelerinden de çok sayıda rezervasyon yapıldığını ifade etti. Türkiye'deki birçok kayak merkezinin aksine Uludağ'ın yılbaşını karsız geçirmeyeceğini belirten Akkuş, "Bu sene Ortadoğu'da iyi reklam yapıldı. Binlerce turisti Uludağ'a bekliyoruz. Bu sene de Uludağ gözde olacak" dedi.

RUS TURİSTLER ULUDAĞ'A AKIN EDECEK

Yılbaşı paket programları çerçevesinde otellerin gecelik konaklama masraflarının 200 TL-550 TL arasında değiştiğini kaydeden Akkuş, geçen seneye göre Uludağ'da Rus turist sayısının artacağını ifade etti. Her yıl Rus turistlerin ilgi odağı olan zirvenin bir dünya markası olması için çalıştıklarını belirten Akkuş, yabancı turistleri önümüzdeki hafta itibariyle ağırlamaya başlayacaklarını vurguladı.

Akkuş, "Artık Bursa'nın zirvesi dört mevsim hareketli olacak. Rus turistlerinin Uludağ'ı tercih etmesi bunun bir göstergesi. Bu turist rakamları her yıl artacak. Rus turistler zirveye farklı bir hava katıyor. Otel işletmecilerimiz, yabancı turistlere yönelik sürpriz programlara imza atacak" açıklamalarında bulundu.

ACENTELERİN TELEFERİK İSYANI

Uludağ'da yılbaşı öncesi iyi gelişmeler yaşandığını belirten Akkuş, zirveye teleferiğin çalışmamasının acentelerden tepki çektiğini de vurguladı. Akkuş, "Ama Uludağ'da bir teleferik gerçeği var. Zirvede teleferiğin olmaması tur operatörlerini rahatsız etti. Teleferiğin çalışması zirveye olan ilgiyi daha da arttırır" dedi.

Zirvede yıl başı konaklama fiyatlarının astronomik rakamlar olmadığını ifade eden Akkuş, "Otelciler de kendilerini kontrol ediyor. En büyük sevincimiz bu. Otelciler piyasaya uyum sağladı. Piyasadaki fiyatlarla eş değer gitmeleri acenteleri de memnun ediyor. Eskiden otel fiyatlarında tekelleşme vardı. Fiyatlar başka bir tabirle uçuk değil" açıklamalarında bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde