Ülker ve Japon Nissin'den sürpriz fabrika satışı

Ülker ve Japon Nissin'den sürpriz fabrika satışı

Yıldız Holding, bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda Japonya'nın en büyük gıda şirketi Nissin ile işbirliği kararı almıştı.

Ülker ve Japon Nissin'den sürpriz fabrika satışı
16px
24px
27.07.2017 13:07
ABONE OLgoogle

Yıldız Holding, bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda Japonya'nın en büyük gıda şirketi Nissin ile işbirliği kararı almıştı. İşte bu ortaklar sahibi olduğu makarna üretimini satma kararı aldı.

Türk-Japon ortaklı Nissin Yıldız Gıda Sanayi şirketi ile Ülker ailesine ait Önem Gıda, sahibi olduğu Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan makarna üretim tesislerini Gaziantepli Oba Makarnacılık'a devretme kararı aldı.

Dünyanın en büyükleri arasında yer alıyor

Makarna devine şok! Kaçakçılıkla suçlanıyor, 162 konteynır makarnaya el konuldu

1966'da Türkiye'nin Makarna Kralı olarak bilinen Selahattin Öztahtacı'nın kurduğu Oba Makarna, 2000'li yıllarda büyük sorunlar yaşadı. Bunun nedeni ise Öztahtacı'nın ani vefatı olmuştu. 2005'te işadamı Musa Özgüçlü tarafından alınan Oba, ilklerle anılan bir marka.

Türkiye'de ilk makarna ihracatını başlatan Oba, ABD'ye ilk ayak basan Türk markası olarak biliniyor. Bir dönem Türkiye makarna pazarının yüzde 15'ini tek başına karşılayan Oba, şu anda küllerinden tekrar doğmuş durumda. Günlük 100 ton makarna, 150 ton irmik üretimi yapan şirket, 200 tonluk un üretim kapasitesine sahip.

Oba Makarna'nın el konulan ürünlerinde flaş gelişme

Şirkete 2010-2012 yılları arasında yapılan toplam yatırım 50 milyon euronun üzerinde. Dünyanın en büyük 3 makarna üreticisinden biri olan Oba 400'den fazla çalışanıyla 86 ülkeye satış gerçekleştiriyor. Oba'nın Ülker ve Japon ortağı Nissin'e Hendek'teki üretim tesisi için ne kadar ödeyeceği ise bilinmiyor.

Ülker, makarnada Piyale markasıyla biliniyor.  Kerem Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde