Ülker sanat yatırımında bir bomba daha patlattı

Ülker sanat yatırımında bir bomba daha patlattı

Burhan Doğançay'ın Mavi Senfoni tablosunu 2.2 milyona alan Yıldız Holding'in patronu Murat Ülker, Mübin Orhon'un ''Soyut Kompozisyonu'' tablosuna 1.35 milyon lira verdi

Ülker sanat yatırımında bir bomba daha patlattı
16px
24px
10.11.2010 06:46
ABONE OLgoogle

Geçtiğimiz yıl Mavi Senfoni adlı tabloya 2.2 milyon lira ödeyerek büyük sükse yapan ve Burhan Doğançay'ı yaşayan en pahalı Türk ressam haline getiren Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker sanat yatırımında bir bomba daha patlattı.

Ülker'in, pazar günü swissotel'de Antik A.Ş tarafından düzenlenen 263. Çağdaş Sanat Eserleri müzayedesinde Mübin Orhon'un 'Soyut Kompozisyonu'na 1 milyon 75 bin TL ödeyerek sahip olan koleksiyoner olduğu öğrenildi. Tablonun fiyatı vergi ve masraflar da dahil edildiğinde 1 milyon 357 bine yükseldi.

BÜYÜK REKABET YAŞANDI

Ülker,böylece çağdaş Türk resmi koleksiyonerleri arasında başı çekme iddiasını sürdürürken, 10 yıl evvel tabloları 10-20 bin dolara zor alıcı bulan Mübin Orhon da eseri milyon duvarını aşan çağdaş Türk ressamlar arasındaki yerini aldı. Orhon'un Soyut Kompozisyonu, müzayedede en yüksek fiyatla satışa çıkan eserdi. 900 bin TL'den açık artırmaya çıkan resim müzelik ebatıyla da dikkat çekiyordu. Ülker, eseri müzayedeye telefonla katılarak satın aldı.

'Kuşatma'nın rövanşını aldı ÜLKER

Mart ayında yine Antik A.Ş tarafından düzenlenen bir başka müzayedede Erol Akyavaş'ın 'Kuşatma' adlı eseri için çekişmiş ancak 2 milyon 100 bin liraya satılan eseri kaçırmıştı. 'Kuşatma' müzayedeye telefonla katılan bir koleksiyoner tarafından alındı. Fiyatı 2 milyon liraya kadar yükselten Ülker ardından açık artırmadan çekilmişti. Pazar günü son dönemde satılan en pahalı çağdaş Türk resimlerinden birini koleksiyonuna katan iş adamı böylece Kuşatma'nın rövanşını da almış oldu.

10 yıl evvel 20 bin dolara zor satılıyordu

PARİS ekolünün önemli temsilcilerinden Mübin Orhon'un tabloları son 10 yılda en çok prim yapan eserler arasındaki yerini aldı. Günümüzde Orhon'un hayranları arasında İngiltere'nin önemli koleksiyonerleri de var. Öyle ki Sir Robert ve Lady Sainsbury'nin Norwich'te kurdukları 'Museum of the Sainsbury Center fort he Visual Arts'ta sanatçının 63 adet eseri sergileniyor.

Burcu Aldinç/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde