Ülker'den yeni bir zincir daha

Ülker'den yeni bir zincir daha

Ülker’in farklı alanlardaki farklı yatırımlarına alıştık artık. İşte yeni bir zincir daha

Ülker'den yeni bir zincir daha
16px
24px
11.01.2013 12:11
ABONE OLgoogle

Ülker’in farklı alanlardaki farklı yatırımlarına alıştık artık. Grubun Harvest (Hasat) ismiyle kafeler açmaya başlaması da bizim açımızdan şaşırtıcı olmadı...

Evet, 2008 yılında Yıldız Holding bünyesinde kurulan Bageturk Gıda Sanayi, Harvest sağlıklı kafe zincirinin ilk halkalarını oluşturmaya başladı. Müşterilerine hızlı ve sağlıklı yiyecekler sunma iddiasındaki Harvest, halen Bahçelievler Medical Park Hastanesi, Şehir Üniversitesi Altunizade Kampüsü, StarCity Outlet Center, Özyeğin Üniversitesi Alemdağ Kampüsü, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü, Florence Nightingale Hastanesi ve Bezm-i Alem Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki toplam 7 şubesiyle hizmet veriyor. Zincir bünyesinde bir de catering bölümü bulunuyor.

Harvest’in rakiplerinden farkı, hızlı ama sağlıklı yiyecekler sunması. Mönüsü çorba, soğuk-sıcak sandviç, makarna, salata, tatlı, sabah kahvaltısı, müsli, taze meyveler, atıştırmalık barlar ve günlük tüketime özel yoğurtlardan oluşuyor. Mönüdeki çorbalar günlük ve ev usulü pişiriliyor. Ezogelinden tutmaça, tarhanadan kimyonlu kereviz çorbasına değişik damak tatlarına hitap eden çorbalar her gün taze olarak hazırlanıp müşterilere servis ediliyor. Keza meyveli yoğurtlar da günlük olarak taze meyvelerin yoğurtla karıştırılmasıyla oluşturuluyor. Ekmek, poğaça, börek, simit gibi unlu mamuller taze olarak hazırlanıp kendi fırınlarında pişiriliyor. Harvest’in ekmeklerinin de özel olduğunu belirtelim.

Harvest’in iki ortağı var. Biri Ülker Grubu’nun birçok şirketinde ortaklığı bulunan İsmet Or, diğeri de ENG Yatırım. Şirkette ortaklığı yok ama yönetim kurulu başkanlığını Zuhal Şeker üstlenmiş. Şeker, aynı zamanda Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü...
Harvest Genel Müdürü Tülin Ataş, hastane ve üniversiteleri hedeflediklerini; vakti olmayan ama sağlıklı beslenmek isteyenlere hitap ettiklerini belirtiyor. Ardından da plan ve stratejilerini şöyle paylaşıyor:

“Kendimizi sağlıklı kafe zinciri olarak konumlandık. Üniversite ve hastane içlerinde şube açmak istiyoruz. Bu iki alanda özellikle sağlıklı beslenme öne çıkıyor. Bazı AVM’ler ile metro istasyonlarında da olacağız. 24 saat öncesinden sipariş verilmesi halinde özel günlere dönük de hizmet veriyoruz. Yavaş ve istikrarlı büyümek istiyoruz. Şimdilik şubeleri kendimiz açıyoruz. Franchise vermiyoruz. Sonraki yıllarda franchise de vereceğiz.”

Para Dergisi,

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde