Ülker'den flaş hamle: 7 Milyara alacak mı?

Ülker'den flaş hamle: 7 Milyara alacak mı?

Yıldız Holding'in de aralarında bulunduğu üç şirket United Biscuits'a detaylı tekliflerini sundu

Ülker'den flaş hamle: 7 Milyara alacak mı?
16px
24px
03.11.2014 10:38
ABONE OLgoogle
The Sunday Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, Ülker Bisküvi'yi bünyesinde bulunduran Yıldız Holding'in de aralarında yer aldığı üç şirket İngiltere merkezli hazır gıda üreticisi United Biscuits'te hisse alımı için detaylı tekliflerini sundu.              

Habere göre, Yıldız Holding'in yanı sıra, ABD'li Kellogg ve Burton's Biscuits; Blackstone ve Pai Partners'ın kontrolündeki United Biscuits'a detaylı tekliflerini sundular.
              
Yıldız Holding daha önce yaptığı açıklamada, United Biscuits şirketine yatırım imkanlarına yönelik faaliyeti olduğunu belirtmişti. Yıldız Holding, söz konusu şirkete yönelik yatırım faaliyetinin holding bünyesinde yürütüldüğünü ve Ülker Bisküvi'nin şu an için bu yönde bir teması bulunmadığını ifade etmişti.

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş.’nin gıda devi United Biscuits’i yaklaşık 2 milyar sterline (7 milyar lira) almaya çok yakın olduğu belirtildi.
              
The Sunday Telegraph'ın haberine göre, söz konusu satın alma için Kellogg 2 milyar sterline yakın finansmanı Barclays, Rabobank, Deutsche Bank ve Wells Fargo'nun yer aldığı sendikasyon ile sağlamayı planlarken; Yıldız Holding ise süreçte HSBC ile çalışıyor.
              
Burtons ise 1.5 milyar sterlinlik kredi paketi için Credit Suisse, JP Morgan ve Goldman Sachs ile son aşamada bulunuyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde