Ülker'den Fenerbahçe Stadı için müthiş teklif

Ülker'den Fenerbahçe Stadı için müthiş teklif

Fenerbahçe, yıldız transferlerinin maliyetini karşılayabilmek için stadının isim hakkını satışa çıkardı. Ülker'in teklifi dudak uçuklattı

Ülker'den Fenerbahçe Stadı için müthiş teklif
16px
24px
09.07.2015 09:26
ABONE OLgoogle
Fenerbahçe, yıldız transferlerinin maliyetini karşılayabilmek için stadının isim hakkını satışa çıkardı. Fenerbahçe’nin bunun için Ülker ile 5 yıllık anlaşma karşılığı 60 milyon Euro ya da 10 yıllık anlaşma karşılığı 150 milyon Euro için pazarlık yaptığı söyleniyor.

Başta üç büyükler olmak üzere spor kulüplerinin milyon dolarlık transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken, bunların maliyetinin nasıl karşılanacağı da merak konusu oldu. Özellikle transferde öne çıkan Fenerbahçe’nin, yeni yıldızlarının parasını sponsorluktan çıkarmayı planladığı öğrenildi. Geçen sezon sponsor bulamayan Fenerbahçe’nin, yeni sezonda bu sorunu aşmak ve yıldızların parasını karşılamak için sponsorluk görüşmelerine başladığı belirtiliyor.

Masada iki teklif var

Fenerbahçe bunun için de Şükrü Saracoğlu Stadı’nın isim hakkını satışa çıkardı. Fenerbahçe’ye ilk teklifin ise Ülker’den geldiği konuşuluyor. Fenerbahçe ile basketbolda da işbirliği olan Ülker’in Şükrü Saracoğlu Stadı’nın başına ismini yazdırmak istediği ve bunun için Fenerbahçe ile masaya oturduğu belirtiliyor.

Kulislerde konuşulanlara göre Fenerbahçe ile Ülker’in stadın isim hakkı için oturduğu masada iki teklif var. İlki, 5 yıllık anlaşma karşılığı 60 milyon Euro. İkinci teklif ise 10 yıllık anlaşma karşılığı 150 milyon Euro.

Fenerbahçe yönetimi ile yapılacak anlaşma şartlarına göre stadın ismi Fenerbahçe Ülker Şükrü Saracoğlu stadı olacak. Fenerbahçe ayrıca Ülker ismini formaların sırt kısmına koyacak. Fenerbahçe basketbolda Ülker ile anlaşmaya gitmiş hem basketbola sponsorluk yaptırmış hem de salonunu yaptırtmıştı.

Kanarya, ayrıca forma kol kısmı için BEKO ile anlaşma sağlamaya çalışıyor. Beşiktaş Vodofone’la yeni stadının isim hakkı için 15 yıllığına 145 milyon dolara, Galatasaray Türk Telekom’la stadının isim hakkı için 10 yıllığına 80 milyon dolara anlaşmıştı.
Aygün Özipek/Star
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde