Ülker'den 8 ay sonra yeni bir şirket daha

Ülker'den 8 ay sonra yeni bir şirket daha

Murat Ülker, en son şirketini 2013’ün Aralık ayında Aytaç ve Adapazarı Şeker için kurmuştu. Son şirketi ise çok ilginç...

Ülker'den 8 ay sonra yeni bir şirket daha
16px
24px
18.08.2014 14:03
ABONE OLgoogle
Gıda devi Ülker markasının sahibi Yıldız Holding, son yıllarda en hızlı büyüyen holdinglerin başında geliyor. 1944 yılında Asım ve Sabri Ülker kardeşlerin Nohutçu Han’da kurdukları şirket geçen 70 yılda tam anlamıyla Türkiye’nin ‘Yıldız’ kuruluşlarından biri haline geldi.

Bugün Murat Ülker’in kaptanlığında yoluna devam eden Holding, 2013 sonu itibariyle 17.7 milyar TL brüt ciroya ulaştı. 11’i yurtdışında toplam 58 fabrikada bisküviden çikolataya, süt ve süt ürünlerinden bebek mamasına ve ambalaja kadar geniş bir yelpazede üretim yapan Yıldız Holding’in 41 bin çalışanı bulunuyor.

Geçtiğimiz yıllarda satın almalarla adından sıkça söz ettiren Yıldız Holding, özellikle perakende sektöründe çok aktifti. Şok, Diasa ve Onurex’i bünyesine katan Holding, eylül ayı başında da Aytaç Et Entegre Tesisleri’ni ve Adapazarı Şeker Fabrikası’nı satın alarak bambaşka sektörlere yelken açtı. Murat Ülker, en son şirketini de 2013’ün Aralık ayında Aytaç ve Adapazarı Şeker için kurmuştu.

Para dergisinde yer alan habere göre,  Ülker sekiz aylık sessizliğini bozarak yeni bir şirket daha kurdu. Eksper Tüketim Maddeleri ve Satış Pazarlama Anonim Şirketi unvanıyla kurulan şirketin sermayesi 3.7 milyon TL. Murat Ülker’in 2002 yılında kurduğu 400 milyon TL’nin üzerinde ciroya sahip Eksper Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi unvanlı bir şirketi vardı.

Şirket, ev dışı tüketim sektöründe faaliyet gösteriyordu. Yapı büyüyünce bölünmesine karar verilmiş. Eksper Tüketim Maddeleri iç piyasaya, Eksper Gıda Pazarlama da ihracat ağırlıklı çalışacakmış.

Yeni şirket, ev dışı tüketim sektörüne yönelik yeniden yapılandırmanın bir gereği olarak kurulmuş.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde