Ülker, Türkiye’nin en başarılı şirket sendikasyonuna imza attı

Ülker, Türkiye’nin en başarılı şirket sendikasyonuna imza attı

Ülker Bisküvi, tamamı yurtdışı bankalardan karşılanan 550 milyon dolarlık sendikasyon kredisi anlaşmasına imza attı.

Ülker, Türkiye’nin en başarılı şirket sendikasyonuna imza attı
16px
24px
28.11.2014 11:04
ABONE OLgoogle
Ülker Bisküvi, tamamı yurtdışı bankalardan karşılanan 550 milyon dolarlık sendikasyon kredisi anlaşmasına imza attı. Sendikasyona 3 kat talep alan Ülker, gelen yüksek talep sonucu faiz oranını aşağıya çekti.

 Ülker Bisküvi, yurtdışı bankalar arasında çıktığı sendikasyonda büyük ilgi gördü. 300 milyon dolar için çıkılan sendikasyona 3.5 katı (1 milyar dolar üzeri) talep alan Ülker, teklif edilen kredinin 550 milyon dolarlık kısmını kullanacak. Sendikasyona gösterilen ilgi, son 10 yılda banka dışı Türk şirketleri arasında kullanılan en geniş katılımlı kredi sözleşmesi olarak kayda geçti.  

Ülker CFO’su Bora Yalınay sendikasyonla ilgili olarak, “Yurtdışı bankalarla ilişkilerimizi canlı tutmak ve güçlendirmek için çıktığımız sendikasyonda beklenenin çok üzerinde bir ilgi gördük. Çok geniş katılımlı bir sendikasyon oldu” dedi.

 “Ülker’in uluslararası kredibilitesi çok yükseldi ”

Bank of America Merrill Lynch liderliğinde gerçekleşen ve tamamı yurt dışı kaynaklı sendikasyon kredisinde Asya, Orta Doğu, Amerika ve Avrupa’dan bankalar katılım gösterdi. 

Toplam 26 yabancı bankanın katıldığı bu işlemin, son yıllarda bir Türk şirketi için gerçekleşen en geniş katılımlı işlem olduğuna işaret eden Yalınay, “Türkiye tarihinde ilk defa banka dışı bir sendikasyon işlemine Çin ve Tayvan bankaları ile üç Japon bankası da katıldı. Yüksek talep yabancı bankaların Ülker’e olan güvenini ve Ülker’in uluslararası alanda kredibilitesinin ne kadar kuvvetli olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Yolculuğa 300 milyon dolar ve Libor + %2,90 hedefleri ile başlanmasına rağmen, gelen yüksek talep ile toplam 550 milyon dolara çıkan kredi için ödenecek tutar Libor + %2,75’e geriledi. Kredinin ödeme vadesi ise 3 yıl olarak belirlendi.

Sendikasyon kredisinin bir kısmı mevcut kredilerin refinansmanında kullanılırken, bir kısmı da Ülker’in Türkiye'de ve bölgesinde gelişen faaliyetlerinin finansmanında kullanılacak.

Bank of America Merrill Lynch liderliğindeki sendikasyona Japonya’dan Mizuho, SMBC, Bank of Tokyo Mtsubishi; Çin’den Mega Bank, Tayvan’dan Bank of Taiwan, Ortadoğu’dan Al Khaliji, The Commercial Bank of Qatar, Emirates NBD, Ahli United Bank,  Bank of Bahrain ve Kuwait. gibi bankaların yanı sıra, HSBC Bank plc, ING, Rabobank, Standard Chartered, Unicredit, Barclays Bank PLC, BNP Paribas, Societe Generale, Natixis, Commercial Bank International, Intesa Sanpaolo, JP. Morgan Chase Bank, The Royal Bank of Scotland, Citibank ve Deutsche Bank Luxembourg SA katıldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde