Ülker Grubu dev sektörden çıkıyor mu?

Ülker Grubu dev sektörden çıkıyor mu?

Sürekli satın almalarla adını duymaya alıştığımız Ülker Grubu, bu aralar şirket satışı ve ortaklıktan ayrılmalarla gündemde. İşte Ülker'le ilgili son haber...

Ülker Grubu dev sektörden çıkıyor mu?
16px
24px
14.08.2015 12:51
ABONE OLgoogle
Ülker markasının sahibi Yıldız Holding, satın aldığı şirketlerle adını son yıllarda en çok duyduğumuz grupların başında geliyor. 2007 yılında ünlü çikolata markası Godiva’yı, 2014 yılı başında Amerika’nın en eski ve köklü şekerleme şirketlerinden DeMet’s Candy Company’yi, 2014’te İngiltere’nin lider bisküvi markası United Biscuits’i bünyesine katmıştı. 

Yaptığı operasyonlarla grubun 2014 konsolide cirosu United Biscuits hariç 18 milyar TL seviyesini geçti. Sürekli satın almalarla adını duymaya alıştığımız grup bu aralar şirket satışı ve ortaklıktan ayrılmalarla gündemde. Yıldız Holding geçtiğimiz aylarda Ak Gıda’yı Fransızlara yaklaşık 1 milyar dolara satarak süt ve süt ürünleri sektöründen çıkmıştı. 

2014 sonunda da Alman ortakları Milfort ile çay sektöründeki ortaklığını bitirmişti. Yin geçtiğimiz günlerde Saf GYO’daki hisselerini satmış, Derby ve Tokai markalarının içinde bulunduğu Azmüsebat şirketini de satacağı kamuoyuna yansımıştı. 

MEYVE SUYUNDAN ÇIKIYOR MU?

Bu aralar Yıldız Holding tarafında yine bir hareketlilik söz konusu. 2010’da Alman Eckes-Granini Grup ile meyve suyu sektöründe ortaklık kurulmuştu. Bu ortaklığın biteceği ve Granini markasıyla üretim yapan tesislerin satılacağı bilgisi bize ulaştı. 

Satışın İçim markalı meyve suyunu da kapsayıp kapsamayacağı henüz belli değil, ama ciddi talipliler olduğunu öğrendik. Japonya’nın iki ünlü markası Asai ve Doiwo Granini ile ilgileniyormuş. Hatta fabrikaları gezmişler. Bu konuda süren görüşmeler somut bir teklife dönüşür mü zaman gösterecek. Grup bugünlerde şirket satışları ile gündemde olsa da dünyanın değişik coğrafyalarından bir çok uluslar arası şirketin stratejik ortaklık teklifleri getirdiğini de belirtelim.

Söz Yıldız Holding’ten açılmışken grup şirketlerinden Aytaç ile ilgili de bir bilgiyi de aktaralım. Aytaç kırmızı et sektörünün en önemli markalarından biri. Yıldız Holding ve BİM ortaklığından sonra yeniden yapılanmanın hızla sürdüğünü biliyoruz. Geçenlerde market raflarında Aytaç’ın tavuklarını da gördük. Aytaç markasıyla bundan sonra sadece et ürünleri olarak değil, tavuk ve tavuk ürünleri olarak da raflarda sıkça karşılaşacağız…

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde