Ülker, Godiva Belgium’daki payını azaltıyor

Ülker, Godiva Belgium’daki payını azaltıyor

Godiva Belgium'dan temettü almayı öngören Ülker Bisküvi, elindeki nakiti artırmak için bu şirketin yapacağı sermaye artırımına katılmayacağını ve ortaklık payının %19.23'ten %12.95'e düşeceğini açıkladı.

Ülker, Godiva Belgium’daki payını azaltıyor
16px
24px
09.10.2019 18:44
ABONE OLgoogle

Ülker Bisküvi tarafından KAP’a yapılan açıklamada Godiva Belgium’un genel kurul toplantısının henüz yapılmadığına dikkat çekilmekle birlikte, sermaye artırımına katılmadan Godiva’dan alınması öngörülen temettünün sermaye artırımına katılması halinde Ülker’in eline geçecek net paradan daha fazla olacağı belirtildi.

Açıklamada Godiva Belgium’un tam olarak ne kadar sermaye artışına gideceği belirtilmedi, ancak ortakların Godiva Belgium’dan olan 564.7 milyon euro alacağın sermaye artışına sayılacağı ifade edildi. Ülker’in ise Godiva’dan alacağı olmadığına dikkat çekildi.

Yıldız Holding, bisküvi, çikolata ve kek sektöründe satın aldığı küresel şirketleri Ülker ile aynı çatı altında birleştirdi. Yeni şirketin adı; Pladis oldu. 

SERMAYE ARTIŞINA İŞTİRAK EDİLMEYECEK 

Ülker tarafından KAP’a gönderilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

Şirketimizin %19,23 oranında ortağı bulunduğu Godiva Belgium BVBA, Godiva Belgium BVBA ortaklarının şirketten olan 564.737.875,70 euro tutarındaki alacaklarını sermaye artışına sayacaklarını şirketimize bildirmiştir. Şirketimizin Godiva Belgium BVBA’den sermayeye dönüştürülecek bir alacağı bulunmamaktadır. Godiva Belgium genel kurulu henüz yapılmamış olmakla birlikte, sermaye artışına iştirak edilmesi durumunda Ülker Bisküvi payına düşen sermaye artışı tutarı ve alınacak muhtemel temettünün net tutarının, sermaye artışına katılmama durumunda elde edilecek muhtemel temettü tutarından daha düşük olacağı öngörüldüğünden,şirketimiz nakit pozisyonunu maksimize etmek gayesiyle,  sermaye artışına iştirak edilmemesi kararı alınmıştır. Sermaye artışı sonrası ortaklık payımız %19.23’den %12.95’e düşecektir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde