Ulaştırma yeniden Binali Yıldırım'a emanet

Ulaştırma yeniden Binali Yıldırım'a emanet

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için istifa ettiği tarihe kadar, 11 yılla en uzun süre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapan isim olan Yıldırım, yeniden bu göreve getirildi.

Ulaştırma yeniden Binali Yıldırım'a emanet
16px
24px
24.11.2015 14:38
ABONE OLgoogle
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, yeniden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevinden, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için 26 Aralık 2013'te istifa eden Yıldırım, 11 yılla en uzun süre Ulaştırma Bakanlığı görevini yapan isim oldu.

AK Parti'nin "3 dönem kuralı" nedeniyle 7 Haziran genel seçiminde aday olamayan Yıldırım, 26. Dönem'de AK Parti'den İzmir Milletvekili olarak Meclis'e girdi ve yeniden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine getirildi.

Yıldırım'ın bakanlık yaptığı dönemlerde gerçekleştirilen önemli projelerden bazıları şöyle: 

"2003-2013 yıllarında 17 bin 500 kilometre bölünmüş yol inşaatı, 2002'de 26 olan aktif havalimanı sayısının 55’e çıkarılması, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projeleri, Marmaray projesi ile İstanbul’un Asya ve Avrupa yakalarının denizaltından demiryolu ile birbirine bağlanması, İstanbul’un iki yakasını denizin altından birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli, 3. Boğaz Köprüsü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü), İstanbul-İzmir Otoyolu ve dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü, bin 213 kilometre yüksek hızlı tren demiryolu hattı inşası, 9 bin 350 kilometre konvansiyonel demiryolu hattının yenilenmesi, dünyanın en büyük havalimanlarından olacak olan İstanbul 3. Havalimanı, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ve Karadeniz Sahil Yolu projeleri.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde