Ulaştırma Bakanlığı tartışmaların içinde yer almak istemiyormuş!

Ulaştırma Bakanlığı tartışmaların içinde yer almak istemiyormuş!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri 'tartışmalar içinde yer almak istemedikleri için' İBB'nin hukuksuzca ve havadan sudan gerekçelerle elendiği Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihaleleri için resmi bir açıklama yapılmayacağını belirttiler.

Ulaştırma Bakanlığı tartışmaların içinde yer almak istemiyormuş!
16px
24px
21.10.2019 06:03
ABONE OLgoogle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi havadan sudan gerekçelerle Sirkeci ve Haydarpaşa Garı ihalelerinden elendi. İBB pazarlık görüşmelerine dahil bile edilmemişti.

TCDD, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hazerfen Danışmanlık Şirketi şu ana dek kamuoyundaki tartışmalara ilişkin resmen bir açıklama yapmadı.

BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’e konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kaynakları, ihalenin usulüne uygun olarak gerçekleştiğini ve “Hazerfen Danışmanlık’ın İBB’ye göre daha fazla teklif verdiği için kazandığını” söyledi.

‘TARTIŞMALAR İÇİNDE YER ALMAK İSTEMİYORUZ’

Kaynaklar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın “konuyla ilgili tartışmalar içerisinde yer almak istemediği için” resmi bir açıklamada bulunmayacağını belirttiler.

VAKANLA ÖNDER'İN RESMİ ORTAYA ÇIKTI

Hüseyin Avni Önder, Okçular Vakfı’nın bir yıl önceki müdürü…

Daha önce İBB işçisi olan Önder 2017’de 10 bin TL ile Hezarfen’i kurmuş. 2018’de İBB’den 567 bin TL ihale aldığını İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yazmıştı.

Aynı ismin ihaleyi düzenleyen TCDD’nin bağlı bulunduğu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile baş başa görüştüğü görüntü ortaya çıktı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde