Ulaştırma Bakanı da gidici gibi: Erdoğan'ı yalanladı

Ulaştırma Bakanı da gidici gibi: Erdoğan'ı yalanladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivas mitinginde “KİT’lere kadro verdik” açıklamasını, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan yalanladı.

Ulaştırma Bakanı da gidici gibi: Erdoğan'ı yalanladı
16px
24px
18.02.2019 16:00
ABONE OLgoogle

CHP Milletvekili Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Bakan Cahit Turhan, Devlet Demiryollarında çalışan 2 bin 797 işçinin hiçbirine kadro verilmediğini kaydetti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas mitinginde kadro talep eden taşeron işçilere tepki göstererek, "Biz KİT'lere falan hepsine kadrolarını verdik. Bizden bir şey beklemeyin. Şu toplantıyı da provoke etmeyin." ifadelerini kullanmıştı. CHP Milletvekili Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Erdoğan'ın bu sözlerini yalanladı. Turhan, Devlet Demiryollarında çalışan 2 bin 797 işçinin hiçbirine kadro verilmediğini bildirdi.  Erdoğan uyarmıştı! ‘Ulaştırma’da 4 genel müdür görevden alındı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Plan Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yönelttiği soru önergelerine Bakan Cahit Turhan’dan yanıt geldi. Bakan Turhan, Devlet Demiryollarında taşeron kadrolarındaki 2 bin 797 çalışan arasında daimi kadroya alınan personel olmadığını açıkladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına soru önergesi yöneltmişti. Gürer, Demiryolları ile ilgili önergesinde “Taşeronlardan şu anda kadroya alınan var mı? Kaç kişi taşeron olarak çalışıyor? Kaç çalışanınız var? Kaça düşürüldü? Şu an ki durum ne? İşçide üniversite mezunları var, onlar niye memur olmuyor? Taşeron uygulaması neden devam ediyor? Bu konuda girişimleriniz nedir, Taşeronun kaldırılması yönünde kurum olarak Bakanlık nezdinde çalışmalarınız var mı? Onu öğrenmek istiyorum. Ayrıca, bildiğim kadarıyla makinistlerden kadro ya geçmesi gerekenler var yani üniversite mezunu oldukları hâlde onların özlük hakları da verilmiyor. Bu konuda ben kanun teklifi de hazırlamıştım. Kurum olarak bu konuda ne gibi çalışmalar yapılıyor?” sorularının yanıtlanmasını istemişti.

CHP Milletvekili Gürer’in önergesine yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “2018 yılı sonu itibariyle Teşekkülümüz bünyesinde taşeron kadrolarda 2.797 personel çalışmakla birlikte daimi kadroya alınan herhangi bir taşeron personel bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Bakan Turhan, “Teşebbüsümüzde memur, sözleşmeli, daimi ve geçici işçi kadrolarında toplam 14.102 personel çalışmaktadır. Hali hazırda görev yapan makinist unvanlı personel, memur ve daimi işçi statüsünde görev yapmaktadır. Daimi işçi statüsünde görev yapan makinist unvanlı personelin memur kadrolarına geçişi hususunda yürürlükte mevcut mevzuatlarda düzenleme bulunmamaktadır” diye konuştu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, CHP Milletvekili Gürer’in önergesine verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı: “Taşeron işçilerin kadroya geçirilebilmesi hakkında 30 Haziran 2018 tarih ve 30464 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2018/11991sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile 11.10.2017 tarih ve 2017/10925sayılı Kararnamenin eki karar ile kabul edilen Kamu İktisadi

Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarının 2018 yılına ait Genel Yatırım ve Finansman Programına ek madde eklenmiştir. Bu kapsamda Teşekkülümüze verilecek açıktan atama kadrosu çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılması takip edilmektedir.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde