Ulaştırma Bakanı Marmaray'da mahsur kaldı mı?

Ulaştırma Bakanı Marmaray'da mahsur kaldı mı?

Umut Oran, yarın açılcak Marmaray’da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı otomatik deneme sürüşü sırasında kaza meydana geldiğini öne sürdü

Ulaştırma Bakanı Marmaray'da mahsur kaldı mı?
16px
24px
28.10.2013 18:11
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, yarın açılıcak Marmaray’da 25 Ekim günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TCDD Genel Müdürü ve tüm üst düzey bakanlık bürokratlarının da katıldığı otomatik deneme sürüşü sırasında kaza meydana geldiğini ve lokomotiflerden birisinin ıskartaya çıktığını iddia etti.

Oran, raylardaki varile çarpma nedeniyle yaşanan bu kazada bakan ve bürokratlarının yarım saat boyunca lokomotifte mahsur kaldığını öne sürdü.

Konusu soru önergesi vererek TBMM gündemine taşıyan Oran, Marmaray’ın bazı bölümlerinde zeminde çökme olduğu ancak açılışa yetişmesi için geçici çözümle dolgu yapıldığı iddiasına da açıklık getirilmesini istedi.

2. Pamukova olmasın

Birleşik Taşımacılık Sendikası, Makine Mühendisleri Odası ve Kuzey Ormanları Savunması da uzmanların tüm uyarılarına karşın açılan hızlı trenin Temmuz 2004 tarihinde Sakarya’nın Pamukova İlçesi’nde yaptığı kazada 41 kişinin yaşamını yitirdiğine dikkat çekerek “Marmaray 2.Pamukova olmasın” uyarısında bulundular.

Uzmanlar, projenin bütün olarak tasarlanmasına karşın parça parça açılmasının sinyalizasyon ve kumanda merkezinde risk yarattığını ve ciddi çarpışmalara davetiye çıkardığını vurguladılar.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde