Uğur Gürses’ten otoyol geçiş ücretlerine tepki

Uğur Gürses’ten otoyol geçiş ücretlerine tepki

Ekonomist Uğur Gürses, otoyol geçişleri için ödenen yüksek ücretlere tepki göstererek İtalya ile Türkiye’yi otoyol ücretleri üzerinden karşılaştırarak, hangi ülkede satın alma gücünün yüksek olduğunu sordu.

Uğur Gürses’ten otoyol geçiş ücretlerine tepki
16px
24px
16.08.2019 14:53
ABONE OLgoogle

Ekonomist Uğur Gürses, AKP iktidarının yaptığı yollara vatandaşların ödediği yüksek ücretlere tepki gösterdi.

İtalya ile Türkiye’yi vatandaşların otoyol geçişlerine ödediği ücretler üzerinden karşılaştıran Gürses, Gebze-İzmir otoyolundan geçiş için ödenen yüksek ücretlere dikkat çekti.

Ekonomist Uğur Gürses, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Kişi başı milli geliri 29 bin dolar olan İtalyanlar otoyolların 1 km'sine yaklaşık 8 cent öderken, kişi başı milli geliri 9 bin dolar olan TR yurttaşı Gebze-İzmir otoyolunun 1 km'sine 6.5 cent ödüyor. Hangisinin satın alma gücü görece iyi?”

“Soru 2: Kişi başı milli geliri 9 bin dolar olan TR yurttaşı bu geliri ile Gebze-İzmir otoyolunu 327 defa kat ederken, aynı gelirle daha uzun bir mesafe olan İstanbul-Ankara devlet yolunu 2.230 defa kat edebilmektedir. Ekonomi için hangisi daha verimlidir?” 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde