Uğur Center, nasıl kurtulacak?

Uğur Center, nasıl kurtulacak?

TÜRKİYE'NİN ilk yerel market zincirlerinden Uğur Center, iflasın ertelenmesi talebiyle Kadıköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu.

Uğur Center, nasıl kurtulacak?
16px
24px
11.01.2010 15:37
ABONE OLgoogle

İdriz Çokal'ın haberi/Para Dergisi

İflas ertelemesi için tedbir kararı aldıran Uğur Center, mağaza satarak borçlarını kapatmak istiyor. Muhtemel alıcılar arasında Migros ve CarrefourSa da var. Şirket, başta Istinye Park'taki olmak üzere bazı mağazaları elde tutmak istiyor...

TÜRKİYE'NİN ilk yerel market zincirlerinden Uğur Center, iflasın ertelenmesi talebiyle Kadıköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu. Tedbir kararı aldıran şirketin davası halen sürüyor... Istanbul merkezli Uğur Center; Bekir, Necati ve Zekeriya Ekiz tarafından kurulmuştu. Ekiz kardeşler, şirketlerini kurtarabilmek için bazı mağazaların satışı ve ortaklık da dahil farklı alternatifler üzerinde çalışıyor. Uğur Center'in 21 mağazası bulunuyordu. Bunlardan 7'si, P&G'nin (Procter&Gamble) ana dağıtıcısı Hedef Grup tarafından devralınmış ve adları da "Reyon" olarak değiştirilmişti. Söz konusu mağazalar, Uğur Center'in Hedef Grup'a borçları nedeniyle devredilmişti.

Hedef Grup, kalan 14 mağaza için de teklifte bulunmuş, ancak Ekiz kardeşler bu teklife sıcak bakmamıştı... Uğur Center'in halen çoğu Istanbul'un zengin semtlerinde olmak üzere 14 mağazası bulunuyor. Bu mağazaların taliplileri arasında Migros ve Carrefour- Sa da var. Mağazaların genelde Istanbul'un gelir düzeyi yüksek semtlerinde bulunuyor. Bu yüzden Migros ve CarrefourSa'nın da teklif verdiği belirtiyor. Ancak Uğur Center'in sahipleri mağazaların tamamını satmak istemediği için görüşmeler uzuyor.

YÖNETİM HATASI

Uğur Center, bir yandan iflas erteleme davasının sürecini beklerken, diğer yandan ciddi bir yeniden yapılanma süreci yürütüyor. Söz konusu operasyonun başında ise Okur Toptan Gıda'nın sahiplerinden Hasan Okur var. Okur, krizden çıkış planları hakkında şu bilgileri veriyor: "Uğur Center, 2008 yılı ve öncesinde hızlı bir büyüme sürecine girmişti.

Ancak gereğinden hızlı büyüme ve yanlış yönetim nedeniyle sıkıntıya girmiş. Şimdi yeniden yapılandırma süreci devam ediyor. Iflasın ertelenmesi talebiyle mahkemeye gidildi. Şu anda tedbir aşamasında. Ancak Uğur Center'in iflas erteleme kararının arkasına sığınarak borçlarını ötelemeyi amaçlamadığını özellikle vurgulamak istiyorum. Banka ve piyasaya borçlarını tasfiye ederek yoluna daha güçlü devam edecek."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde