Ucuza hisse kapmak için bombacı kiraladı

Ucuza hisse kapmak için bombacı kiraladı

ABD borsasında daha ucuza Target hissesi almak isteyen yatırımcının, ülkenin en büyük 2. market zinciri olan şirketin mağazalarını bombalama girişimi, kiraladığı kişinin polise gitmesi sayesinde son anda engellendi

Ucuza hisse kapmak için bombacı kiraladı
16px
24px
19.02.2017 09:08
ABONE OLgoogle

ABD’nin en büyük ikinci mağaza zinciri olan Target’ı New York’tan Florida’ya kadar bombalayıp, şirketin hisse senedi fiyatlarının düşürerek hisselerini ucuza almak isteyen Amerikalı Mark Charles Barnett’in hazırladığı planının detayları tüyler ürpertiyor.

48 yaşındaki yatırımcı Barnett, Target’ın hisselerini satın almaya karar verdi. Fiyatı yüksek bulan Barnett besin maddeleri arasına bomba gizleyerek Target’ın mağazalarını havaya uçurarak hisse fiyatlarını düşürmeyi amaçladı. Barnett bu iş için 10 bin dolara bir tetikçi tuttu. Adı açıklanmayan ve “gizli tanık” olarak korumaya alınan tetikçi kendisine verilen bombalarla polise başvurdu.

Tetikçi Barnett’a sadık kalsaydı ABD’nin Doğu Bölgesi kana bulanacaktı.

Adam kaçırma, cinsel taciz, hırsızlık, silahlı soygun gibi bir dizi suçtan sabıkası bulunan Barnett’in evinde yapılan aramada bomba ateşleyicileri, M-5000 tipi patlayıcılar ve bunlar için kullanılacak piller bulundu. Gözaltına alınan Barnett, Marid Bölgesi cezaevine kondu. Daha önce işlediği suçlardan dolayı ayak bileğinde bulunan GPS’le izlenen Barnett suçlu bulunursa 10 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalacak. 

Değeri 150’ye katlandı

Target, ABD’de Walmart’ın ardından ikinci en büyük mağaza zinciri. F/K rasyosu 12’de bulunan şirketin piyasa değeri 36.6 milyar dolar. 1993 yılında 0.44 dolara gerileyen Target hisseleri 2015’te 84.69 doları gördü, 17 Şubat Cuma kapanışında ise 65.79 dolardı. 24 yılda hisseler 150’ye katlandı.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde