Ucuz kurtulmuşuz…O katil pilot az kalsın THY’ye geliyormuş !

Ucuz kurtulmuşuz…O katil pilot az kalsın THY’ye geliyormuş !

Germanwings uçağını düşüren pilotun 80 arkadaşı ile birlikte Türk Hava Yolları’nda görev almak için görüşmeler yaptığı ortaya çıktı.

Ucuz kurtulmuşuz…O katil pilot az kalsın THY’ye geliyormuş !
16px
24px
20.04.2015 11:42
ABONE OLgoogle
Kokpit kapısını kilitleyerek Germanwings uçağını Alp Dağları’na doğru alçalma kumandası veren İkinci Pilot Andreas Lubitz'in uçuş okulundan mezun olduktan sonra 80 arkadaşı ile birlikte Türk Hava Yolları’nda (THY) görev yapması için görüşmeler yapıldığı ortaya çıktı.

Aralarında Andreas Lubitz’in de bulunduğu 80 pilot uçuş akademisini bitirmesinin ardından Lufthansa’da göreve başlayacaktı. Ancak küçülmeye giden Alman havayolunun bu pilotlara ihtiyacı kalmamıştı. Eğitimlerini yeni tamamlayan pilotlar için alternatif aranmaya başlandı.

THY ile görüşme yapıldı

THY, eğitimlerini Lufthansa Uçuş Akademi’nde tamamlayan 80 pilotu almak üzere Lufthansa ile masaya oturdu. Yapılan pazarlıkta THY 80 pilota görev yapacakları Boeing 737 veya Airbus A320 uçaklarının tip eğitimi verecekti. Pilotlar 40’lı iki grup halinde THY’de eğitim alacak ve tip eğitimi sonrasında da Alman pilotlar 5 yıllığına THY’de görev yapacaktı.

Tecrübelerini artıracaklardı

Böylelikle Lufthansa hem bu pilotları değerlendirecek hem de genç pilotlar uçuş saati tecrübelerini artıracaklardı. Lufthansa bu pilotlar karşılığında A340 ve A330 gibi uzun menzilde 60 yaşında emekliliği hak etmiş pilotlara THY’de görev yapma imkânı sunacaktı.

Görüşmelerden sonuç çıkmadı. Lufthansa Grubu, bu pilotların daha fazla yerde bekletmedi ve grup şirketlerinde görev yapmalarını istedi. Andreas Lubitz, A330, 747 gibi uzun menzilli yolcu uçaklarında ikinci pilot olarak Lufthansa kariyerine başlamayı hayal ederken Germanwings’te göreve başladı.

Rahatsızlığını sakladı

24 Mart'ta meydana gelen olayda, Germanwings uçağının kaptan pilotunun kokpitten çıkmasının ardından Andreas Lubitz kapıyı kitlemiş ve uçağı Alp Dağları'na doğru dalış kumandası vermiş, düşen uçakta 150 kişi hayatını kaybetmişti. Psikolojik tedavi gören ve bunu şirketinden saklayan Lubitz'in olaydan önce ayrıldığı kız arkadaşına 'Öyle bir şey yapacağım ki adımı herkes duyacak' dediği ortaya çıkmıştı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde