Ucuz internet için teşvik geliyor

Ucuz internet için teşvik geliyor

BTK Başkanı Sayan, vatandaşın daha uygun fiyatla internete kavuşması için fiyat teşviki üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Ucuz internet için teşvik geliyor
16px
24px
09.02.2016 15:52
ABONE OLgoogle
BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, 'Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında internet fiyatı Türkiye'de çok pahalı değil ama daha hızlıyı daha uygun fiyatla nasıl sunacağımızın arayışı içerisindeyiz' dedi

Güvenli İnternet Günü kapsamında BTK tarafından "Daha İyi Bir İnternet İçin El Ele" teması ile panel gerçekleştirildi. Panelde konuşan Sayan, internetin hem ekonomik hem de sosyal değişimleri beraberinde getirdiğini belirtti. 

İnternetin tüketicilere makul fiyatlarla sunulması için özellikle toptan fiyatların BTK tarafından düzenlendiğini anımsatan Sayan, vatandaşın daha uygun fiyatla internete kavuşması için fiyat teşviki için çalıştıklarını söyledi. 

Sayan, Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında internet fiyatının Türkiye'de çok pahalı olmadığını ancak daha hızlıyı daha uygun fiyatla nasıl sunacakları ile ilgili arayış içinde olduklarını ifade etti. 

Twitter'ın 125 bin hesabı askıya alması

Twitter'ın 125 bin terör bağlantılı hesabı kaldırdığını açıkladığını hatırlatan Sayan, "Ne yazık ki şöyle bir durum var. Senin terör örgütün, benim terör örgütüm… Ülkemizde daha etkili olan terör örgütü ile ilgili bu yaklaşımlar biraz daha yavaştan alınmakta. İnternet üzerinden yanıltıcı bilgi yayılması da kolay hale geldi. Mesela bir öğrenci dersten düşük not alıyor, sosyal medya hesabı açıyor sonra o hocanın artık neler yapmadığı kalıyor" diye konuştu. 

Sayan, güvenli internet merkezi oluşturulmasına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Bunu bir an önce ete kemiğe büründürme noktasında gerekli adımları atacağız" dedi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde