Ucuz 1 milyar doları kim aldı?

Ucuz 1 milyar doları kim aldı?

Reuters, doları düşürmek için kamu bankalarının 1 milyar dolar sattığını iddia etti. Peki bir günde ucuz 1 milyar doları kim aldı?

Ucuz 1 milyar doları kim aldı?
16px
24px
13.05.2019 04:48
ABONE OLgoogle

Reuters'ın iddiasına göre ajansa bilgi veren kaynaklar Ziraat Bankası başta olmak üzere kamu bankaları aracılığıyla piyasalarda dün ve gece yarısından sonra 1 milyar dolardan fazla döviz satış gerçekleştirildiğini söyledi.

Reuters’a konuşan üst düzey bir kaynak, “Ziraat Bankası başta olmak üzere kamu bankaları aracılığıyla piyasalarda dün ve gece yarısından sonra 1 milyar dolardan fazla satış gerçekleştirildi. Bu kanalla kurdaki artış durdurularak kurun bir miktar geri gelmesi hedeflendi” dedi.  Reuters: Kuru durdurmak için dün 1 milyar dolar satıldı KİM ALDI BU UCUZ DOLARI?

Reuters'in bu iddiası banka yetkilileri tarafından ne yalanlandı ne de doğrulandı.  Ancak piyasada artık satandan çok 1 milyardan fazla doları kimin aldığı spekülasyon konusu oldu.

İddialara göre, 1 milyar doların bir kısmını Türkiye'deki özel bankalar alırken, diğer bölümünü de yine Türkiye'deki şirketler aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde