Üçüncü havalimanına sürpriz talip

Üçüncü havalimanına sürpriz talip

Murat Ersoy, üçüncü havalimanının inşaat ve işletme ihalesi için İtalyanlarla işbirliğine gidiyor.

Üçüncü havalimanına sürpriz talip
16px
24px
19.12.2012 20:20
ABONE OLgoogle

Havayolu şirketi Atlasjet'in sahibi ve tur operatörü ETS'nin de ortağı olan Ali Murat Ersoy, üçüncü havalimanının inşaat ve işletme ihalesi için İtalyanlarla işbirliğine gidiyor.

AIC Holding ve İtalya’nın en büyük inşaat grubu One Works arasında, İstanbul’da 3. havalimanı proje ihalesine katılım ile ilgili konsorsiyum anlaşması imzalanacak.

 İşbirliği çerçevesinde yer alan stratejik kararların açıklanacağı ve AIC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy ve One Work’ten yetkililerin hazır bulunacağı, 20 Aralık 2012 Perşembe günü gerçekleşecek basın toplantısında kamuoyuna duyurulacak.

Edinilen bilgilere göre, ortaklık için teklifin İtalyanlar tarafından geldiği belirtiliyor. Oluşturulacak konsorsiyumun, ihale şartnamesinde bulunması durumunda havalimanı bölgesine yapılacak metro inşaatına da talip olduğu ifade ediliyor.

Ağustos 2011 yılında faaliyet geçen AIC Holding, yapı, enerji, turizm, sağlık, gıda ve madencilik sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Daha önce Limak, Sabancı Grubu, TAV Havalimanları Holding ve Kolin İnşaat da üçüncü havalimanının ihalesiyle ilgilendiklerini açıklamıştı.

 


 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde