Üçüncü Köprü inşaatı ne zaman başlayacak?

Üçüncü Köprü inşaatı ne zaman başlayacak?

İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprünün durumuyla ilgili soruya Bakan Yıldırım, şu yanıtı verdi:

Üçüncü Köprü inşaatı ne zaman başlayacak?
16px
24px
16.06.2010 14:29
ABONE OLgoogle

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, üçüncü köprüde bu yıl ihaleye çıkmayı planladıklarını, değerlendirme tamamlandığı takdirde ve her şey yolunda giderse inşaatın seneye başlayacağını bildirdi.
Yıldırım, Cidde-Amman-Şam ve İstanbul'u birbirine bağlayacak olan "JADI LINK" projesinin töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprünün durumuyla ilgili soruya Yıldırım, şu yanıtı verdi:

"Bir yandan ilgili güzergahtaki belediye onayı, o süreç devam ediyor. Sakarya'da ve Kocaeli'nde bunlar büyük oranda tamamlandı. İstanbul Belediyesi de resmen süreci başlattı. İhale hazırlık sürecini de biz bakanlık olarak yürütüyoruz. Bunlar birbiriyle paralel yürüyor. Hedef şu; en azından bu sene içerisinde ihaleye çıkmayı planlıyoruz. Değerlendirilmesi de belki bu sene içerisinde tamamlanırsa, her şey yolunda giderse seneye inşaat başlar. Proje bedeli kamulaştırmalarla birlikte, 5 ila 6 milyar dolar arasında değişiyor. Tabii bu gelecek tekliflere bağlı. Bu, bizim yaptığımız kaba hesaplara göre tespit ettiğimiz bir değer. Projenin 90 kilometresi ve köprü 4 gidiş 4 geliş olacak. Ondan sonraki kısımlar 3 gidiş, 3 geliş 6 şeritli olacak. Yani 8 şeritli 90 kilometre, geriye kalan zannediyorum 180-200 kilometre civarında kısım da 3 geliş 3 gidiş olacak."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde