Ucu bucağı yok! Geceden kuyruğa girdiler...

Ucu bucağı yok! Geceden kuyruğa girdiler...

Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) bin maden işçisi alımı için başvuru süreci bugün başlayacak.

Ucu bucağı yok! Geceden kuyruğa girdiler...
16px
24px
12.02.2019 04:58
ABONE OLgoogle

Vatandaşlar, müracaatlarını yapabilmek amacıyla akşam saatlerinden itibaren Zonguldak ve Bartın'da İŞKUR önünde bekliyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Zonguldak mitinginde TTK'ya ilk etapta bin, ikinci etapta 500 olmak üzere toplam bin 500 yer altı üretim işçisi alımı sözü vermesinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çalışmalarını tamamladı.

TTK'nın işçi alımı için başvuruların 12 Şubat'ta yapılacağının duyurulmasının ardından akşam saatlerinden itibaren vatandaşlar, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde kuyruk oluşturdu.

Kurum binası önünde sıraya giren vatandaşlardan bazılarının yanlarında getirdikleri battaniyelere sarıldıkları görüldü. 

Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

Bartın'da da TTK'nin Amasra Müessese Müdürlüğüne ayrılan 200 maden işçisi kontenjanı için adaylar akşam saatlerinden itibaren İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde yoğunluk oluşturdu.

Yaklaşık bin kişinin kuyruk oluşturduğu bina önünde bazı adayların araçlarının bagajında çay demleyerek sabahı beklediği görüldü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde