Uçan Kız Süper Mario'ya karşı

Uçan Kız Süper Mario'ya karşı

Avrupa Merkez Bankası (AMB-ECB) Başkanı Süper Mario lakaplı Mario Draghi, protesto şoku yaşadı

Uçan Kız Süper Mario'ya karşı
16px
24px
16.04.2015 05:51
ABONE OLgoogle
Faizleri değiştirmeme kararı aldığı toplantının ardından yaptığı basın açıklaması sırasında bir kadın protestocu ‘AMB diktatörlüğüne son ver’ diye bağırarak sahneye yürüdü. Bu sloganın yazılı olduğu tişört de giyen protestocu, elindeki konfetileri Draghi’nin yüzüne fırlattı.

Saldırgan kısa sürede etkisiz hale getirilirken toplantıya kısa bir ara verildi. Bazı aktivistler AMB’yi, Yunanistan gibi mali kurtarma programında yer alan Eurozone ülkelerine karşı alınan bütçe kısıntısı önlemlerine zorlamakla suçluyor. Protestonun ardından birkaç dakika sonra tekrar sahneye gelen Draghi, açıklamalarına devam etti. 

Programa devam kararı

Draghi, AMB’nin enflasyon rotasında sürdürülebilir bir düzelme görene kadar Eylül 2016 tarihine kadar var olan tahvil alım programına devam edeceğini söyledi. Draghi, “AMB’nin para politikası alanında attığı adımların etkili olduğuna dair açık kanıtlar var. Para politikası alanında atılan adımların tam olarak uygulanmasına odaklanacağız” dedi.

Enflasyon AMB’nin yüzde 2 hedefine karşın eksi 0.1’de kaldı.

19 Euro ülkesindeki son ekonomik gelişme sonrasında AMB’nin teşvik programını bu tarihten önce sonlandırabileceği spekülasyonları vardı. Bu konuyla ilgili de Draghi, bankanın programı devam ettirirken eknomilerdeki aylık veri değişimleri yerine daha uzun süreli değerlendirmeleri dikkate aldığını kaydetti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde