Uçakta cihaz engeli Musul ile başlamış

Uçakta cihaz engeli Musul ile başlamış

İstihbaratta, laptop ve tablet bilgisayarların bataryalarını kullanarak patlayıcı üreteceği yönünde bilgilere ulaşıldığı ve bu verilerin de Türkiye ile paylaşıldığı öğrenildi.

Uçakta cihaz engeli Musul ile başlamış
16px
24px
24.03.2017 04:30
ABONE OLgoogle

ABD’nin, Musul Havaalanı’nın IŞİD’den alınmasının ardından elde ettiği istihbaratta, laptop ve tablet bilgisayarların bataryalarını kullanarak patlayıcı üreteceği yönünde bilgilere ulaşıldığı ve bu verilerin de Türkiye ile paylaşıldığı öğrenildi.

Atatürk Havaalanı’nda, bataryalara gizlenebilecek bir patlayıcıyı tespit etmeye yarayan donanımın olmadığı ve ABD’nin Güvenlik Ulaştırma İdaresi’nin (TSA) belirlediği standartları kapsamadığı öğrenildi.

Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre, şubat ayında Musul Havaalanı’nın IŞİD’den ele geçirilmesinin ardından ABD ve Irak işbirliğinde bazı havaalanlarına yönelik saldırı geliştirmek için teknoloji geliştirdiğine yönelik veriler ele geçirildi.

Bu veriler, ilgili ülkelerle de paylaşıldı. Karar uygulamaya geçirilmeden önce de ABD’nin TSA’nın beklentilerini taraflara ilettiği belirtildi.

Dışişleri Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, ABD ve İngiltere’nin aldığı bu kararlardan vazgeçilmesi için girişimlerin sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

“Alınan tedbirlerin kalıcı olmaması, ortada risk varsa birlikte önlem alınması önem taşıyor. Sınırlama ve kısıtlama doğru yol değil. Önceden bilgi verilmeden atılan tek taraflı adımlar istenmeyen tartışmaları tetikleyecektir.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde