Üç 'yemekçi' kadına bakan tebriği

Üç 'yemekçi' kadına bakan tebriği

Yemek üreten üç girişimci kadının bu başarısı Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı’nın dikkatinden kaçmazken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten de tebrik aldı.

Üç 'yemekçi' kadına bakan tebriği
16px
24px
26.02.2010 08:32
ABONE OLgoogle

Demet, Emine ve Aynur Aktaş isimli üç kuzen, bir yıl önce 35 kişiye hizmet vermek için kurdukları catering şirketinin kapasitesini 1000 kişiye çıkardı.

Kadınların bu başarısı Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı’nın dikkatinden kaçmazken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten de tebrik aldı.

Bakan Şimşek, 21. Vergi Haftası nedeniyle dün evinin de bulunduğu Gölbaşı’nda Demay Catering isimli firmayı ziyaret etti. Şimşek, üç genç girişimciyi bir yıl önce kurdukları şirket için tebrik ederken, “Mükellef ve maliye ortak. Arada sırada onları ziyaret etmek lazım” diye espri yaptı. Demay Catering şirketinin sahibi Aynur Aktaş da vergi dairesinden ‘Sizi ziyaret edeceğiz’ diye aradıklarında ‘Vergi borcum yok benim’ yanıtı verdiğini kaydederek, “Bana sade ziyaret edeceklerini söylediler. Çok şaşırdım. Ama bir gün vergi rekortmeni de olacağız” dedi. Aktaş’ın bu sözleri Bakan Şimşek’i güldürdü.

‘Kazanın ki, vergi verin’

Bu sözler karşısında Bakan Şimşek, Türkiye’nin petrol ve doğalgazı olmadığını ancak en büyük avantajının dinamik ve risk alan girişimci ruhu olduğunu kaydetti. Şimşek “Afrika’da konsolosluğumuzun dahi olmadığı yere gidip iş yapıyorlar. Siz para kazanın, kazanın ki bize daha çok vergi geliri gelsin. Çorbada sizin de payınız bulunsun. Biz de daha iyi hizmet verelim. Borçlanma ile ülke yaşamaz, sağlıklı vergi geliri lazım” diye konuştu.

Memura, bakandan öğüt

Şimşek, sadece mükelleflere yönelik mesajlar vermekle kalmadı. Şimşek göreve geldiğinde vergi dairesi müdürlerine, “Arada sırada gidip mükellefi ziyaret edin. Denetim için değil ‘merhaba’ demek için, hal hatır sormak için gidin. Giderken tatlı ve çiçek de götürün” talimatı verdiğini de kaydetti.
Şimşek, bu ziyaretlerde mükellefe yükümlülüklerinin de hatırlatılmasını istedi. Şimşek, ziyaret ettiği Demay Catering yetkililerine çiçek ve teşekkür belgesi de verirken, “Daha vergi almadan teşekkür ediyorlar” diye espri de yaptı.

Gölbaşı’ndaki kamu yöneticilerinin de mükelleflere yardımcı olmasını isteyen Şimşek, “Ne de olsa maaşlarınız onların ödediği vergilerden geliyor” dedi.

Radikal

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde